juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Valfri kladdkaka!

Kategori: Choklad!

Du behöver:

  • 200 g smör
  • 200 g smaksatt Marabou choklad (Jag använde Marabou mintkrokant)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • (ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)

Gör så här:

1. Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.

2. Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret och ev kakao. Rör smeten slät.

3. Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175°. Ta ut och låt kallna.

4. Skär upp i lagom stora fyrkantiga bitar och servera med grädde eller/och frukt.

Hoppas att det ska smaka!!

Curry biffar med klyft potatis, bearnaise sås och svamp!

Kategori: Kött-/korvrätter!

4 personer

 

Potatis:

8 potatisar

Olja

Timjan

Salt

8 svampar


1. Dela potatisen i fyra lika stora bitar.

2. Lägg dem på en plåt och ta på lite olja, salt och timjan. In med dem i ungen på 200°C. Tills dem är gyllenbruna.

3. Lägg in svamparna en stund innan potatisen är klara.

 

Biffar:

600g blandfärs, nöt- och fläskfärs

4,5 tsk curry

4,5 tsk vatten

4 st äggula

4 msk crème fraiche

4 krm salt

2 krm peppar



1. Färs: Blanda ihop curry och vatten, låt dra 1 min. Rör ihop färsen med curryvattnet, äggula, crème fraiche, salt och peppar. Forma till biffar.

2. Hetta upp 1 msk olivoljan och stek biffarna i 3-5 min på varje sida.

 

Bearnaisesås

150 g smör

1 msk finhackad schalottenlök eller gul lök

4 st krossade vitpepparkorn

1-2 msk vitvinsvinäger

2 msk vatten

2 st äggulor

2 msk vatten (igen)

1-2 msk finhackad färsk dragon eller 1-2 tsk torkad

2 msk finhackad persilja


1. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.

2. Hacka schalottenlöken fint. Krossa vitpepparkornen i en mortel.

3. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull. Låt det koka upp. När vätskan nästan helt kokat bort tillsätt då ytterligare vatten. (Obs! Viktigt att vätskan nästan helt kokat bort innan du tillsätter vattnet, annars blir det för mycket vinägersmak kvar.)

4. Sätt kastrullen eller skålen i vattenbad. (Med vattenbad menas att man sätter kastrullen/skålen i en annan större kastrull med vatten som man värmer upp.) Tänk på att vattnet ska vara varmt men inte koka i vattenbadet.

5. Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa lugnt. Såsen tjocknar nu.

6. Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget under vispning.

7. Vispa ner dragon och persilja och servera!

 

Smaklig måltid!

Toast Skagen!

Kategori: Förrätter!

Förrätt:


(3 personer)

3 skivor vitt formbröd
1 msk smör
30 stora räkor med skal
1 msk creme fraiche
1 msk majonäs
½ kruka färsk dill
½ tsk citronsaft
Löjrom/ishavsrom

Gör såhär:
Skär bort kanterna på bröden och stek bröden i smör i en stekpanna.
Skala räkorna och hacka dillen.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Fördela röran lika på bröden.
Toppa med lite löjrom eller ishavsrom och dekorera med en dillkvist.

Så enkelt, så gott!

Banan med nöt mix!

Kategori: Tips!

Banan med nöt mix
Du behöver:
1 banan
1 näve olika nötter
1. Lägg en banan i frysen i några timmar.
2. Finhacka nötterna.
3. Ta fram bananen och skala den. Häll på nötter och ät med sked.
Mycket lätt och god efterrätt eller mellanmål.
Du behöver:
1 banan
1 näve olika nötter
1. Lägg en banan i frysen i några timmar.
2. Finhacka nötterna.
3. Ta fram bananen och skala den. Häll på nötter och ät med sked.
Mycket lätt och god efterrätt eller mellanmål.

Prinsesstårta till påsk!

Kategori: Tårtor/bakverk!

 

20 bitar


Ingredienser:

4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

 

Fyllning:

3 dl marsán – eller vaniljkräm

2 msk socker

4 ½ dl grädde

 

Garnering:

Marsipan

 

Ugnstemperatur: 175°C

 

· Smörja och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter.

· Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Häll den i formen.

Gräddning: Placera formen på galler i nedre delen av ugnen. Grädda i 175°C, ca 40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter.

· Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den i 3 bottnar, den översta knappt 1 cm tjock.

· Gör marsán – eller vaniljkrämen. Kåt den kallna. Smaksätt den med socker.

· Vispa grädde till fast skum och blanda den med krämen. Bred den mellan bottnarna, men spara lite. Lägg gärna på fyllning så att den är lite högre på mitten så att tårtan blir bullig när den översta tunna bottnen lagts på. Bred den sparade krämen runtom kanten på tårtan och ovanpå.

· Lägg på marsipanen och dekorera med valfri dekoration.