Ca 40 stycken
300g mjölkchoklad av fin kvalitet
25g smör
½ dl vispgrädde
2 msk flyttade honung
½ msk finstött kardemumma
½ vaniljstång
150g mörk choklad till dopping
Kakaopulver eller råsocker att rulla i
Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.,Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg i kardemumman. Skär upp vaniljstången och lägg i den. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.
Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat. Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kylen att stelna. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla klickarna till runda kulor. Låt dem stå i rumstemperatur i ca en timme för att torka.
Smält chokladen till doppningen i vattenbad. Låt den svalna lite. Doppa kulorna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp kulorna på en tallrik.
Låt dem stelna lite innan du rullar i kakao eller råsocker. Förvara svalt eller i kylskåp.
Lycka till!