Kardemummatryffel!

 

Ca 40 stycken

300g mjölkchoklad av fin kvalitet

25g smör

½ dl vispgrädde

2 msk flyttade honung

½ msk finstött kardemumma

½ vaniljstång

 

150g mörk choklad till dopping

Kakaopulver eller råsocker att rulla i

 

Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.,Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg i kardemumman. Skär upp vaniljstången och lägg i den. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.

Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat. Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kylen att stelna. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla klickarna till runda kulor. Låt dem stå i rumstemperatur i ca en timme för att torka.

Smält chokladen till doppningen i vattenbad. Låt den svalna lite. Doppa kulorna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp kulorna på en tallrik.

Låt dem stelna lite innan du rullar i kakao eller råsocker. Förvara svalt eller i kylskåp.

Lycka till!

Kommentera inlägget här :