Runda Pepparkakstryfflar!

 

300g mjölkchoklad av fin kvalitet

25g smör

½ dl vispgrädde

2 msk flyttade honung

1 tsk malen kanel

½ tsk malen kardemumma

½ tsk malda nejlikor

½ tsk ingefära

½ vaniljstång

rörsocker

 

Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg i kryddorna. Skär upp vaniljstången och lägg i den. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.

 

Gör klickar med en sked eller använd en sprits och spritsa ut lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kylen att stelna. Ta ut chokladklickarna. Rulla till lagom stora kulor och rulla de sedan i rörsocker.

 

Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka.

En annan variant av pepparkakstryffel, som jag tyckte blev mycket god! 

 

Kommentera inlägget här :