juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Oreo mud cake!

Kategori: Choklad!

Oreo Mud Cake- med krämig choklad, oreo-kakor, och marshmallows och god chokladsås, dekorerad med spindlar.

 

Botten:

150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor (går också bra att ha ballerina kladdkaka)
 
Fyllning & topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini ( jag hade vanliga Oreokakor och delade på mitten)
1 påse Marshmallows Mini
1 dl O´hoy chokladsås

Gör så här:

Smält smöret, (ta en rymlig kastrull då du skall blanda ner övriga ingredienser till botten i kastrullen) och låt det svalna av lite.Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.Grovhacka Oreokakorna och blanda med i smeten.Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.Jag bröar med kakao.Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen.Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås.

Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.

En kaka fylld med överraskningar som passar till alla halloweenfester! 

Halloween muffins!

Kategori: Högtider!

För att få muffinsen lite roligare nu när det är halloween så finns det många sätt att dekorera de på. Här kommer två tips:
 
 

Tigermuffins!

Kategori: Muffins!

15 stora muffins

200 g smör
4 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2-3 msk kakao

Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt allt utom kakaon. Blanda ner kakaon i hälften av smeten. Häll den ljusa smeten i muffinsformarna och sen den bruna. Rör om lite så att dom blir marmorerade. Grädda ca 15 min i 200 grade

Schackrutor!

Kategori: Småkakor!

Ca 50 st
Ungstemp: 200°C
Varmluft: 175°C
 
4 ½ - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200g margarin eller smör
Smaksättning:
2 tsk vanillinsocker
2 msk kakao
 
1. Hacka samma mjöl, socker och matfett. Dela dege mitt itu. Blanda den ena delen med vanillinsocker, den andra med kakao. Rulla ut degen i 4 jämna längder.
 
 
2. Lägg en ljus längd bredvid en mörk i 2 lager. Tryck till helt lätt. Lägg längderna kallt en stund. Skär 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
 
Supper goda och lätta att baka! 

Rocky roadmuffins!

Kategori: Muffins!

Toppen muffins för alla personer som älskar choklad :)

Ca 12 muffins

 

Muffins:

115g smör, rumstempererat

1 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 msk mjölk

25g vita chokladlinser

50g minimarshmallows

25g mandelspån eller skivade paranötter

 

Garnering:

100g mörk choklad, hackad

1 dl vispgrädde

25g vita chokladlinser

25g mandelspån eller skivade paranötter

ev. minimarshmallows

 

1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformar av papper i muffinsplåtens fördjupningar.

2. Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit pösig smet. Slå i äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och kakao och rör om. Rör ner mjölk och tillsätt sedan vita chokladlinser, marshmallows och nötter.

3. Fördela smeten i pappersformarna och grädda ca 18 minuter tills muffinsen rest sig och toppen återtar sin form när man trycker försiktigt på dem. lägg över på galler och låt svalna.

4. Lägg chokladen till garneringen i en ugnsfast form. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter. Rör till en jämn smet och låt sedan stå och svalna i 30 minuter tills glasyren är tjock och blank.

5. Bred chokladglasyren över muffinsen och strö sist över chokladlinser, nötter och eventuellt marshmallows. 

Pizzabullar!

Kategori: Paj/pizza!

 

Ca 48 st

Deg:

150g margarin eller smör

5 dl mjölk

50g (1 pkt) jäst

½ tsk salt

1-1  ½ dl socker

Ca 1,4 liter vetemjöl

 

Fyllning:

Ketchup

200g rökt skivad skinka

200g riven ost

Pizza krydda

 

Pensling och garnering:

1 ägg

Oregano

 

1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (ca +37°C). Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta degen bland och smidig, ca 4 minuter med maskin eller 8 minuter för hand. Tillsätt ev. ytterligare mjöl med spara minst 1 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

2. Arbete ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidigt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Bre på ketchup och lägg sedan på skinka och ost. Avsluta med att hälla på pizzakrydda. Rulla ihop och skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar eller på bakplåtspapper med snittytan uppåt. Låt dem jäsa övertäckta med bakduk, ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen i 250°C, 5-8 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

 

Mycket goda och som alla uppskattar! 

Kanelbullar!

Kategori: Vetebröd!

Glöm inte kanelbullens dag nu på torsdag! Baka massor av kanelbullar och bjud in grannar och vänner!

 

1 pkt (50g) jäst för söta degar

5 dl fingervarm mjölk, 37grader

150g rumstempererat margarin eller smör

1 dl strösocker

½ tsk salt

2 tsk stött kardemumma

14 dl vetemjöl

Fyllning:

50g rumstempererat margarin eller smör

1 dl strösocker

2 msk mald kanel

Pensling:

Ägg

Pärlsocker

 

1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en stor skål. Häll i resten av mjölken och tillsätt matfett i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.

2. Arbeta degen kraftigt i skålen med en stadig träsked 6-7 min tills degen är blank och smidig (4-5 min i matberedare). Låt degen jäsa under lock eller bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.

3. Stöt ner degen i skålen. Ta sedan upp degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den lätt.

4. Rör ihop fyllningen. Dela degen i två bitar. Kavla ut en degbit i taget till en avlång platt. Bred margarin över hela degplattan, strö över socker och kanel. Rulla samman degplattan. Skär varje rulle i ca 15 bitar. Ställ dem med snittytan uppåt i formarna. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ägget som du vispat samman. Strö över pärlsocker. Sätt in plåten mitt i ugnen. Låt bullarna grädda 5-10 minuter tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under en bakduk.