Pizzabullar!

 

Ca 48 st

Deg:

150g margarin eller smör

5 dl mjölk

50g (1 pkt) jäst

½ tsk salt

1-1  ½ dl socker

Ca 1,4 liter vetemjöl

 

Fyllning:

Ketchup

200g rökt skivad skinka

200g riven ost

Pizza krydda

 

Pensling och garnering:

1 ägg

Oregano

 

1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (ca +37°C). Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta degen bland och smidig, ca 4 minuter med maskin eller 8 minuter för hand. Tillsätt ev. ytterligare mjöl med spara minst 1 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

2. Arbete ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidigt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Bre på ketchup och lägg sedan på skinka och ost. Avsluta med att hälla på pizzakrydda. Rulla ihop och skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar eller på bakplåtspapper med snittytan uppåt. Låt dem jäsa övertäckta med bakduk, ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen i 250°C, 5-8 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

 

Mycket goda och som alla uppskattar! 

Kommentera inlägget här :