juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Tacopaj!

Kategori: Paj/pizza!

 

 

5 dl vetemjöl

225g smör eller margarin

5 msk vatten

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i en pajform och grädda pajskalet i 15 minuter i 200°C.

 

Fyllning 1:

500g blandfärs

1 påse taco kryddmix

Stek färsen och blanda i kryddan och fyll pajskalet med färsen.

 

Fyllning 2:

4 tomater

1 gul lök

2 fefferoni (kan uteslutas eller bytas till oliver)

1 burk creme fraiche

4 msk majonäs

Blanda samman och bred ovanpå färsen, salta och peppra. Strö 1-2 dl riven ost ovanpå.

Grädda pajen i 200°C ca 30 minuter. 

 

En mycket god tacopaj kan jag lova, tyvärr ser det inte så jätte gott ut på bilden men kan lova att den är grymt god!

Kokoskaka!

Kategori: Sockerkaka!



Gillar du kokos? Ja då ska du prova denna goda och saftiga kokoskaka. Den är superenkel att göra och är klar på cirka en halvtimme. En kaka för alla!

Till en rund kaka behöver du:

Smet: 2 dl socker, 2 ägg, 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl kokande vatten

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda sedan i det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Grädda i en smord form beströdd med kokos i 175 grader i cirka 30 minuter.

Topping: 50 g smält smör, 1 äggula, 1/2 dl strösocker, 2 msk vaniljsocker, kokos

Smält smöret och rör i äggulan, sockret och vaniljsockret. Stick många hål i kakan med t.ex en tandpetare eller baksticka och häll sedan över toppingen. Strö på med kokos.

Låt kakan svalna en liten stund innan du skär i den.

Creme brulee!

Kategori: Efterrätt!

Ett helt underbart recept på creme brulee kan jag lova er!

Tillagning

till 6 personer 

Det här behövs:
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker eller strösocker
6 portionsformar á 1½ dl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 °. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
Tillsätt grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills krämen har stannat.

Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp.

Vid servering:
Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.

Kokoskaka med kladdkakebotten!

Kategori: Choklad!

Första gången jag gjorde de här, men kan inte säga något annat än att jag älskar dessa kakor!

Ingredienser:

Kladdkaka:

250g smält smör

6 dl socker

2dl kakao

4 tsk vaniljsocker

4 st ägg

4 dl mjöl

Kokos

 

Kokos garnering:

50g smör eller margarin

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 påse (200g) kokosflingor.

 

Gör så här:

Kladdkaka:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.

2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och strö över kokos och häll i chokladsmeten. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

 

Kokos garnering:

1. Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.

2. Bred ut smeten över kladdkakan.

3. Ställ in i ugnen igen i ca 10 minuter och där efter låter du kakan svalna innan du skär kakorna i lagom stora bitar. 

Korvgryta!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 

En portion

2 kryddkorvar (eller valfri korv)

5 skivor squash

3 dl creme fraiche

Olja

Valfria kryddor

 

1. Dela och stek korven i olja. Lägg sedan i den skivade squashen och stek i några minuter.

2. Lägg i creme fraiche och kryddor. Blir såsen för tjock kan du lägga i någon deciliter vatten.

3.Servera med pasta!

 

En lätt och mycket god korvgryta som går snabbare än vad man tror!

Vitaminsmoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

 

2 stora glas

 

3 dl naturell yoghurt

2 ½ dl frusna mangotärningar

1 klyfta citron

1 skalad apelsin, i klyftor

2 krm gurkmeja

 

1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät drink. Fördela två glas och servera.

 

En smoothi är ett bra mellanmål om du använder ingredienser som nötter, frön, yoghurt naturell, keso, kesella, grädde, ägg och proteinpulver. Endast frukt och fruktjuicer till mellanmål innehåller för mycket socker och blir ensidigt. Smoothie passar också som dessert!

 

Rulltårta!

Kategori: Sockerkaka!

Ugnstemp 250°C, varmluft 200°C

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl kaffegrädde eller mjölk

Fyllning:

2 dl fast sylt eller fruktmos

 

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i meten. Tillsätt vätskan.

2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Gädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

3. Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan du skärs i bitar.

 

Kärleksmums/snoddas!

Kategori: Choklad!

Ugnstemp 175°C, varmluft 175°C

150g margarin eller smör

2 ägg

3 dl socker

2 tsk vanillinsocker

1 msk siktad kakao

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 ½ dl mjölk

Glasyr:

75g margarin eller smör

1-2 msk kallt kaffe

1 msk siktad kakao

2 tsk vanillinsocker

3 ½ dl florsocker

Garnering:

Kokosflingor

 

1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.

2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. Gädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.

3. Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

 

En klassiker!

Chokladbollar!

Kategori: Småkakor!


Lite roligare och färgglada chokladbollar!

Ca 30 st

100g smör eller margarin

1 dl socker

1 msk vanillinsocker

2-3 msk kakao

3 dl havregryn

2-3 msk kallt starkt kaffe

Garnering:

Kokosflingor

Karamellfärg

Strössel

 

Rör matfett, socker och vanillinsocker poröst. Blanda i kakao. Tillsätt havregryn och kaffe. Rör om tills allt är väl blandat. Forma smeten till små runda bollar. Häll i några droppar i kokosen och rulla dem i den färgad kokos. Förvara chokladbollarna i kylskåp tills de ska avnjutas.