juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

22/4-13

Kategori: Dagens bild!

Sommarsmoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

Kanske inte sommar än! Men kunde inte låta bli att göra en god sommarsmoothie för att få en sommarkänsla!
Ingreidenser:
1 dl frusna hallon
1 dl frusna björnbär
2 dl granatäpplejuice
1-2 tsk socker
 
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en blandare eller med stavmixer och häll upp i glas och njut i solen!

Kräftbaguette!

Kategori: Fisk/skaldjur!

Här har ni en helt underbar kräftbaguette som jag åt igår! 
 
Ingredienser:
mozzarella
gurka
sallad
kräftor
kräftröra
baguette
 
Gör så här:
Bre baguetten med smör och kräftröra. Lägg ett salladsblad och tre skivor gurka och mozzarella. Avsluta med några kräftor.

21/4-13

Kategori: Dagens bild!

Grillat!

Kategori: Kött-/korvrätter!

Idag serverades det som sagt grillat! Hur bra är inte det? Till detta blev det pommes, grönsaker, bearnaisesås och grillad svamp, paprika och squash. Mums säger jag bara!

20/4-13

Kategori: Dagens bild!

Idag är äntligen våren här på riktigt! Så inte en chans att jag sitter inne framför TVn idag!
Grillning, byggprojekt och fram med studsmattan är en bra sammanfattning för våren enligt mig!

17/4-13

Kategori: Dagens bild!

Gottis paj!

Kategori: Paj/pizza!

Ja denna paj är kanske inte den vanligaste, inte så många som känner till den har jag förstått! Vet faktiskt inte om det var min dagmamma som kom på denna paj? Men hon har serverat mig denna under min barndom och det har sedan dess varit en favorit här hemma som både jag och mina syskon gärna äter ;) Så våga testa, den är god!
Potatismos!
Ingredienser:
8st potatis
1-2 dl mjölk
några msk smör
salt
vit peppar
aromat
 
Gör så här:
1. Skala potatis, dela på mitten och koka i cirka 10 minuter (tills de är mjuka).
2. Häll av vattnet från potatisen. Häll i mjölken i grytan och mosa potatisen. Blanda i smör och låt det smälta medan du rör/mosar.
3. Blanda i salt, vit peppar och aromat.
 
Köttfärs!
Ingredienser:
750g blandfärs
1 gul lök
0,5 dl olja
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
 
Tillagning:
1.  Hetta upp olja på medelgod värme i stekpannan. Finhacka löken
2. Fräs köttfärsen och den finhackade löken mycket väl i stekpannan. Krydda med
salt, peppar och pressa över vitlöksklyftor under omrörning. Tillsätt lite
vatten när köttfärsen är näste helt torr. Sänk värmen och låt köttmassan sjuda
15-20 minuter utan lock. Blir det torrt kan man späda med vatten. Sätt ugnen på
250°.
3.Smöra den ugnsfasta formen och varva köttfärs och potatis mos i 3-4 lager i formen. Lägg
tillsist på mozzarella. Gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills ytan fått fin
färg (tyvärr blev min väldigt vit). Servera direkt ur formen med sallad.

Ananas och kokos smoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

Ananas och kokos är en oslagbart god kombination kan jag lova!
 
1 glas:
Ingredienser:
2tsk kokosflingor
1dl fryst ananas
1/2 st pressad lime
1 1/2 dl yoghurt vanilj
 
Gör så här:
Rosta ev kokosen hastigt i en torr varm panna. Mixa övriga ingredienser till en krämig smoothie. Häll upp i glas och garnera med kokos

 

 

 
 

Sallad!

Kategori: Fisk/skaldjur!

Ingredienser:
1 kokt ägg
grönsallad
gurka
paprika
keso
kräftor
 
Självklart kan man variera sin sallad hur man vill! Men denna tycker jag själv väldigt mycket om.

Kokostoppar med lime!

Kategori: Småkakor!

Här har ni resultatet av gårdagens bakning!
 
ca 20st
Ingredienser:
50g smör
2st medelstora ägg
1dl strösocker
200g kokosflingor
rivet skal och saft av 1/2 st lime
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker poröst i en skål. Tilsätt kokosflingor, limeskal, lite limesaft och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar.
 
 

Bakning!

Kategori: Dagens bild!

Bakning är i ful gång! Vad tror ni detta ska bli? Kolla in imorgon så får ni svaret ;)

Mitt restaurangbesök!

Kategori:

Var ute och åt igår med personalen på caféet där jag jobbar ibland! Så tänkte ta och visa vad jag blev serverad :) Tyvärr missade jag att fota två rätter :( 
(Bilderna är i den ordningen jag blev serverad).
(Förlåt för dålig kvalitet på bilderna, men det är mobil bilder).

 

Smoothie ala Julia!

Kategori: Måndags smoothie!

Ingredienser:
3dl hallon
1 saft och skalet från lime  
4dl yoghurt
1dl mjölk
3tsk vaniljsocker
 
1. Riv lime skalet. 
2. Mixa allt förutom lime skalet. Servera direkt i glas och toppa med lime skalet.
 
Kan bara säga att jag älskar denna smoothie! En perfekt sommar smoothie, hallon och lime passar verkligen perfekt ihop! 
 

7/4-13

Kategori: Dagens bild!

Ni betyder mest för mig och är så glad att jag har er vid min sida! 

Ostbricka!

Kategori: Högtider!

Blev att firar min födelsedag med mys och ostbricka! Så gott!

4/4-13

Kategori: Dagens bild!

Vi håller hela världen i våra händer!! Va rädd om jorden, för vi har endast ett jordklot! 

Kulor!

Kategori:

Tog med mig min kamera och min lillebrors kulor ut idag för att fota i det fina vädret! 

3/4-13

Kategori: Dagens bild!

Pannacotta på LCHF-vis!

Kategori: Efterrätt!

Blir LCHF recept både igår och idag!
Pannacotta är en god och LCHF-vänlig dessert som går att variera i det oändliga. Men istället för att använda strösocker använder man sötningsmedel.


Till 4 portioner:
5 dl vispgrädde 40%
3 gelatinblad
Vaniljpulver
Eventuellt sötningsmedel
Valfri smaksättning – som till exempel kakao, kardemumma, saffran (Jag använde vaniljstång).

1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten. Koka upp grädden med vaniljpulver och valfri smaksättning. Låt gräddblandningen svalna en stund. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden.

2. Häll upp i portionsglas eller i en större form. Låt stå ett par timmar i kylskåpet.

Oscar den II tårta (LCHF och glutenfri)!

Kategori: Tårtor/bakverk!

Den här tårtan är LCHF-vänlig och därmed också glutenfri. Du kan garnera tårtan med till exempel hallon eller jordgubbar istället för med rostad mandel. Detta är den godaste LCHF-/glutenfria tårtan jag har ätit!
 
Botten (2 st):
200 gram mald mandel (skållad och skalad) eller mandelmjöl
4 st äggvitor
1 msk sukrin eller annat valfritt sötningsmedel.
 
1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluftsugn), 170 grader vanlig ugn
2. Blanda malda mandeln med sukrinet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i mandelmjölet.
3. Rita två cirklar på bakplåtspapper (ca 22 cm, använd t.ex en tallrik). Smöra cirkeln och bred ut smeten i cirklarna.Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Bottnarna ska få färg men inte bli brända. Låt bottnarna svalna och tag försiktigt loss dom från bakplåtspappret.
 
Fyllning:
6 st äggulor
1,5 dl vispgrädde
0,5 – 1 dl sukrin eller annat sötningsmedel.
225 gram osaltat mjukt smör
Garnering:
Rostade mandelspån
Hallon eller jordgubbar
1. Ta fram smöret så att det blir mjukt. Blanda äggulor, sukrin och grädde i en kastrull. Koka upp på medelvärme under ständig omrörning och låt sjuda till en tjock smet. Tag äggsmeten från värmen och rör ned det mjuka smöret i klickar. Låt svalna, gärna i kylskåp.
2. Bred hälften av krämen på ena botten, och lägg den andra ovanpå. Bred resten av krämen på tårtan och garnera med rostade mandelspån eller annan valfri garnering.
 

Frukost smoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

Denna smoothie passar perfekt till frukost eller mellanmål!

Ingredienser:
1 valfri frukt eller 1 dl frukt
2dl yoghurt
1dl mjölk
müsli

Mixa allt förutom müslin och häll upp i glas. Toppa med valfri god müsli.