juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

22/8-13

Kategori: Dagens bild!

Så gott!
 

Köttbullar!

Kategori: Kött-/korvrätter!

Idag är det köttbullens dag, hur många av er visste det?
 
Det var först på mitten av 1800-talet som det blev vanligt att äta köttbullar bland vanligt folk i Sverige. För att sätta en svensk prägeln på maträtten kan man servera gräddsås och lingon till köttbullarna.
 
Vet ni inte vad ni ska ha för fredags middag, varför inte hemmagjorda köttbullar med svensk prägeln?
Ingredienser:
1kg färs
1msk socker
1msk salt
1 krm peppar, krydd peppar, svart peppar
2 ägg
1 1/2 dl skopmjöl
1 1/2 lök riven
 

Blanda allt förutom färsen och löken med lite vatten. Låt stå och tjockna i kylskåpet en stund. Blanda färsen med den andra ingredienserna och löken. Rulla till lagom stora köttbullar. Du kan antingen steka dem direkt i stekpannan eller för steka dem i ugnen.

21/8-13

Kategori: Dagens bild!

 

Hallon och björnbär smoothie

Kategori: Måndags smoothie!

En mycket god hallon och björnbärs smoothie som jag även har mjölk och yoghurt i.

Knäck kladdkaka!

Kategori: Choklad!

Hittade detta recept på ett av arlas mjölkpaket och var bara tvungen att testa. En annorlunda variant av kladdkaka men gud så god!
 
Chokladsmet
50g smör
1 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
 
Knäcksmet
100g smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚C. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
 
 

Kycklingmacka!

Kategori: Kyckling!

Ingredienser: 
1 kycklingfilé
1 svamp
1 tomat
1 dl sweet chillisås
3 bitar parmaskinka
ruccolasallad
2 brödskivor
melon
 
Gör så här:
1. Stek kycklingen i ugnen tills den blir genomstekt i 200˚C.
2. Skiva upp kycklingen, krydda med grillkrydda på båda sidorna och stek i stekpanna till gyllenbrun färg. 
3. Med hjälp av en tostmaskin eller som jag tog ett våffeljärn, värmer du mackorna till knapriga och tills de fått en fin färg. Skiva under tiden upp tomat och svamp. Skölj ruccolasalladen och lägg parmaskinkan på en tallrik och sätt in i mikrougnen. Parmaskinkan är klar när den är knaprig.
4. Bre lite sweet chillisås på en brödskivan och lägg sedan resten av tillbehören på. Avsluta med en brödskiva och sweet chillisås. Servera skivad melon till. 
 

12/8-13

Kategori: Dagens bild!

Tog och lärde mig att vika hjärtan av servetter!