juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime!

Kategori: Efterrätt!

Någon som inte vet vad de ska servera för efterrätt imorgon? Då har jag ett litet tips. En grymt god glassbomb som jag själv har gjort i år.
 
 
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
3 äggulor
5 dl mangosorbet
1 ananas
1/2 dl rårörssocker
2 passionsfrukter
1 lime
1 ask physalis
1 kruka mynta
 
Gör så här
1. Vispa grädden. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen. Vispa vaniljkornen, vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner grädden.
 
2. Häll hälften av vaniljsmeten i en rundbottnad bunke, låt den frysa i ca 1 timme. Fyll sorbet i den lösa vaniljsmeten i mitten av bunken och häll på resten av vaniljsmeten ovanpå sorbeten. Frys minst i 6 timmar (helst över natten).
 
3. Skala och ta bort rotstocken ur ananasen, skär den i små tärningar. Blanda tärningarna med rårrörsocker och delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt med pressad limejuice.
 
4. Ta fram glassbomben ca 10 minuter innan servering. Vält upp bomben på ett kallt fat. Skeda över frukten, garnera med physalis och myntablad.
 

Juldukning!

Kategori: Högtider!

Årets juldukning är klar! 
 
Jag önskar er alla en riktigt fin och underbar jul!
 
 

Snickers!

Kategori: Högtider!

 
Ingredienser:
1 burk jordnöttsmör
2 dl sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dö kokos
10 dö kellogs special
Ljus choklad
 
Gör så här:
1. Smält smöret i stor kastrull, blanda i resten. Lägg i en form med liten kant.
 
2. Smält blockchokladen och häll över. Stelna i kylskåp och dela i bitar. 
 
 
 

Lakrits kolor!

Kategori: Högtider!

 
Ingredienser:
1 1/2 dl turisk peppar karameller
3 dl mörk muscovadosocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50g smör
flingsalt
 
Gör så här:
1. Lägg karamellerna i en mortel och mall till karamellpulver. Spara cirka 1/2 dl till att toppa kolan med.
 
2. Smör, socker, grädde och sirap häller du i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp till 120-122 grader eller tills kolan klarar av kulprovet.
 
3. När kolan är klar tar du bort kastrullen från plattan och rör ner 1 dl av lakritspulvret till allt smälter samman. Häll lakritssmeten i en bakplåtspapperskläddform (cirka 15*30).
 
4. Strö över resten av lakritspulvet och lite flingsalt. När kolan har stelnat skär du upp den i lagom stora portionsbitar.
 
Detta recept är tagit från http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/ som enligt mig är en väldigt duktig bloggerska. Kolla gärna in hennes blogg, väldigt många fina och goda recept. 
 
 
 

Julgodis inom kort!

Kategori: Högtider!

Vet om att jag har varit väldigt dålig på att blogga den senaste tiden :/ Ska försöka lägga ut lite recept på julgodis innan julafton! För att även ni ska hinna fixa sötsakerna till julbordet. Så länge får ni njuta av dem här två bilderna.