Hemmagjord pizza!

Inget går upp mot en hemmagjord pizza en helgdag. Om du inte vet vad du ska äta idag, är mitt tips att göra en god pizza!

Ingredienser för 4 per:
1 msk olja
1,5 dl ljumt vatten
25g jäst
1 tsk salt
4 dl vetemjöl

1 burk krossade tomater
350g riven ost
5-10 färska champinjoner eller 1 burk
1 pak bacon
1 pak salami
2 pak mozzarella
oregano, salt, peppar

Förberedelser:
Smula söner jästen och lös den i det ljumma vattnet blandat med olja. Rör in salt och hälften av mjölet och arbeta till en jämn smet. Tillsätt ungefär hälften av det återstående mjölet och arbeta degen blank och smidig. Låt degen jäsa i bunke under varm, fuktig duk 15-20 minuter. Sätt ugnen på 300. Riv under tiden ost fint på rivjärnet, strimla bacon, rensa och hacka svampen. Dela degen i 4 delar och kavla ut på rikligt mjölat (det återstående mjölet) bräda. Vänd degen ett par gånger under kavlingen och kavla ut mycket tunt. Lägg pizzorna på bakplåtspapper. Bred över krossade tomater, hälften av osten och fördelar bacon, salami och champinjoner i grupper på pizzorna. Strö över den sista osten. Skiva mozzarellan i bitar och fördela den på pizzorna. Strö över oregano, salt och papper.

Tillagning:
Grädda alla 4 pizzorna på samma gång, 10 - 15 minuter, och låt plåtarna byta plats efter halva tiden. Garner med lite oregano och servera med en god sallad.

Tips:
Genom att ha lägga ost före de övriga ingredienserna gör så att smaken kommer fram bättre. Men ha även lite ost över för att det ska se gott ut ;) 
 

Kommentera inlägget här :