Nougat praliner!

Ett mycket enkelt recept på nougat praliner!
 
Ingredienser:
200g ljus block choklad
125g nougat
 

1. Hacka chokladen så fint som du bara kan med en stor kniv. Den ska smälta snabbt och jämnt.

2. Lägg två tredjedelar av chokladen i en glasskål. Placera den i en kastrull med kokande vatten, men utan att skålens botten nuddar vattnet. Låt chokladen smälta långsamt under ständig omrörning.

3. Ta tempen på chokladen. Kontrollera temperaturen med en kökstermometer. Chokladen ska vara högst 45°C. Ta bort skålen från vattenbadet när chokladen närmar sig maxtemperatur.

4. När chokladen har smält kyls den snabbt ner igen genom att resten av den hackade chokladen blandas ner under ständig omrörning. Temperaturen bör gå ner till 26°C. Ställ glasskålen i en större salladsskål med kallt vatten för att kyla chokladen snabbare.

5. Ställ tillbaka glasskålen i vattenbadet i 2 till 3 sekunder och lyft sedan bort den igen. Chokladens temperatur bör vara 29 till 33°C. Kontrollera mycket noga, för chokladen blir väldigt snabbt varm! Fortsätt att röra så att värmen fördelar sig jämnt i chokladen.

6. Nu har chokladen rätt temperatur och är klar att användas. Konsistensen ska vara slät och krämig, och chokladen ska vara blank och glansig.

7. Gör chokladformarna. Häll över chokladen i en lite tillbringare eller ett mått med hällpip. Fyll silikonformarna till hälften med choklad. Smörj aldrig silikonformarna, vare sig med smör eller något annat fett.

8. Vänd runt varje form mellan fingrarna så att formen kläs invändigt med choklad och häll tillbaka överbliven choklad i tillbringaren. Låt chokladen kallna i rumstemperatur eller i kylskåpet. Spara resten av överdragschokladen i vattenbad.

9. Smält nougaten och låt den svalna lite. Häll den sedan i chokladformarna och låt det stelna ordentligt.

10. Häll över den sista chokladen och låt allt stelna! Var försiktig när du tar ut pralinerna ur silikonformarna så att pralinerna inte går sönder.

Kommentera inlägget här :