Små chokladhjärtan!

Små munsbitar som är väldigt goda och lätta att göra inför alla hjärtans dag. Som är goda att äta som de är, men passar lik bra till vaniljglass med hallonsås.

125g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 ¾ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 äggula
 
Fyllning:
100g mörk choklad eller mjölkchoklad
½ dl vispgrädde
25g smör
 
Gör så här:
1. Rör smör och florsocker riktigt krämigt. Tillsätt mjöl och kakao. Blanda i äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
 
2. Låt degen vila, inlindad i platsfolie, i ca 1 timme i kylskåp.
 
3. Sätt ugnen på 200˚. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan. Använd minsta sorten av pepparkaksformar.
 
4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtsppaper. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna kallna.
 
5. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädden och smöret. Rör ihop till en slät kräm. Låt krämen svalna så att den tjocknar.
 
6. Bred krämen på undersidan av kakan och tyck ihop med en annan kaka. Förvara kakorna svalt.
 
 

Kommentera inlägget här :