Kycklingcannelloni!

4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingbröst utan skinn, tärnade
2 msk olivolja
6 msk smör
5 ½ dl vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 krm nyriven muskot
55g nyriven parmesanost
450g ricottaost
1 ägg, lätt vispat
1 msk hackade färsk oregano
2 msk hackade färsk basilika
225g torkade cannelloni
75g mozzarella, nyriven
färska basilikakvistar, till garnering
 
Marinad:
1 ¼ dl vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ¼ dl olivolja 
 

Tillagning:
1. Marinaden: blanda vinäger, vitlök och olivolja i en stor skål. Lägg i kycklingbrösten, täck med platsfolie och mariner i 30 minuter.

2. Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stekpanna. Låt kycklingen rinna av och stek den i 5-7 minuter under omrörning, tills köttet blir vitt. Lägg det åt sidan.

3. Smält smöret i en kastrull på medel till hög värme. Tillsätt grädde, salt, peppar och muskot. Rör tills såsen tjocknar. Sänk värmen, blanda i parmesanost och rör tills den smälter. Dra bort kastrullen från plattan.

4. Blanda ricotta, ägg och örter i en stor skål. Rör ner kycklingen. Fyll cannellonirören med kycklingsmeten. Häll hälften av såsen i en 23 x 23 cm stor ugnsform. Lägg de fyllda cannelloni-rören ovanpå. Häll på resten av såsen. Strö mozzarella över och täck med folie. Baka i 180° varm ugn i 45 minuter. Låt formen stå i 10 minuter innan den garneras med basilikakvistar. Servera!

 

Kommentera inlägget här :