juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Kyckling wrap!

Kategori: Kyckling!

8-10 wraps
Ingredienser:
500g kyckling filé
8-10 st Sallads blad
8-10 st taco bröd
 
Röra
1 liten bur majs
1 liten röd paprika
1 tsk curry
1/2 tsk salt
1 knivsudd cayennepeppar
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
 
Gör så här
1. Krydda kyckling med vitpeppar och sätt in kycklingen i ugnen i 200C tills den är genom stekt. Skiva upp kycklingen i bitar.
2. Dela paprikan i bitar och rör ihop ingredienserna till röran.
3.Lägg ett salladsblad på varje taco bröd och en klick röra, avsluta med kyckling bitar
 
 
 


.
 

Smörbullar!

Kategori: Vetebröd!

Galaktisk bullsnäcka!
 
40 st
Ingredienser
50g jäst
150g margarin eller smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk nystötta kardemummakärnor eller 2 tsk malen kardemumma
1 ägg
ca 1 1/2 liter vetemjöl
 
Fyllning
350g margarin eller smör
4 tsk vaniljsocker
socker
 
Garnering
ägg
kardemumma
 
Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°C. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst.  Tillsätt resten av degspadet, saltet, sockret, kardemumman, ägget och det mesta av mjölet.
2. Arbeta degen smidigt till den släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Täck den med en bakduk. Låt den jäsa på dragfri plats till dubbel storlek. Beräkna 30-40 minuter. Rör ihop margarinet och vaniljsockret till en smidig bredbar smet.
3. Arbeta samman degen några minuter i bunken. Stjälp upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda i ytterligare mjöl. Degen är färdigknådad när den släpper arbetsbänken och händerna.
4. Dela degen mitt itu, Kavla ut varje del på lätt mjölad arbetsbänk till en rektangulär platta ca 20 cm bred och 40 cm lång. Fördela fyllningen på plattorna. Rulla samman dem från långsidan. Skär dem i ca 2 cm breda bitar.
5. Lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar eller på bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek, 20-30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg. Strö å kardemumma.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, 8-10 minuter. Låt bullarna kallna under bakduk.
 
Tips på två bullvarianter:
I 3 cm breda bitar skärs 2 snitt. (Bild 2)
 
Tryck till bullen och vänd den.
 

19/7-13

Kategori: Dagens bild!

Min frisörs söta katt och fina påfågel!

Piroger med smördeg!

Kategori: Kött-/korvrätter!

5-8 st
Ingredienser:
1 paket smördeg (500g)
300g köttfärs
1 lök
salt
svartpeppar
100g riven ost
basilika
1 ägg till pensling
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen till fyrkanter. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt lite vatten och låt det koka ihop. Krydda färsen och låt den sedan svalna något. Rör ner osten.
2. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop till en trekant. Nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.
 
 
 

17/7-13

Kategori: Dagens bild!

 
 
 

Kalljästa frallor!

Kategori: Frukost!

Här kommer receptet på helt underbara frukost bullar!
Ingredienser
2 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 7 dl vetemjöl (jag tog 5dl dinkelmjöl och 2dl vetemjöl)
äggvita att pensla frallorna med
skalade solrosfrön, linfrön och  sesamfrön att strö över frallorna
 
Gör så här
1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
3. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåpet över natten.
4.Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.
 
 Recept taget från www.recept.nu.

Potatissallad!

Kategori: Tillbehör!

En mycket god och enkel potatissallad som passar bra på buffé, till grillat eller vad som önskas!
4-5 personer
Ingredienser
1 kg potatis
1,5 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1/4 lök
gräslök
dill
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
 
Gör så här
1. Koka potatisen och dela de sedan i bitar.
2. Rör ihop gräddfil, crème fraiche och majonnäs. Hacka lök, gräslök och dill och blanda i gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Lägg i potatisen och servera kallt.
 
 

Äppel och kanel scones!

Kategori: Frukost!

Till 4 personer
Ingredienser:
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk kanel
100g smör
2 dl mjölk
1-2 dl äppelmos
 
Gör så här
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och äppelmosen och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
2. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
3. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250°C i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
Super goda scones kan jag lova!
 
 

11/7-13

Kategori: Dagens bild!

Bullbak inför frukosten imorgon! Vad är inte godare än att äta nybakade bullar till frukost? Självklart kommer ni att få ta del av receptet inom kort! :)

Mandelkubbar!

Kategori: Småkakor!

25 stycken
Ugnstemp: 225°C, varmluft: 200°C
 
Ingredienser
5-10 bittermandlar
100g margarin eller smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 dl gräddfil
2 tsk hjorthornssalt
5 1/2dl vetemjöl
Garnering
pärlsocker
(hackad sötmandel)
 
Gör så här
1. Riv eller mal mandeln. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt ägget, gräddfilen, hjorthornssaltet, mandeln och mjölet. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar.
2. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Forma ev. till bullarna så att de får en lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker och ev. mandel.
3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
 

Kycklingburgare!

Kategori: Kyckling!

2 stycken burgare
Ingredienser
1 kycklingfilé
2 hamburgerbröd
gurka
sallad
mozzarella
olja
grillkrydda
 
Dressing
1/4 hackad gul lök
1/2 dl ketchup
4 msk tomatpuré
2 msk paprika krydda
2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
 
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och låt stå i kylen medan du gör klart burgarna.
2. Skär kycklingfilén i två smalare bitar på längden. Värm upp olja i stekpannan och krydda kycklingen med grillkrydda.
3. Stek kycklingen tills den är vit. Skriva upp gurka, mozzarella och sallad. Bre på dressing på båda bröd halvorna och lägg de övriga ingredienserna mellan.
 
Servera med hemmagjorda pommes frites eller valfritt tillbehör.
 
 

Chokladkolaskorpor!

Kategori: Choklad!

24 st
Ingredienser
115g smör, samt extra att smörja formen med
knappt 2 dl vetemjöl
knappt 1 dl råströsocker
 
Fyllning och täcke
175g smör
knappt 1 3/4 dl råströsocker
3 msk vit baksirap
400g kondenserad mjölk på burk
200g choklad, bruten i bitar
 
Tillagning
1. Häll smör, mjöl och socker i en matberedare och kör tills blandningen börjar samla sig. Tryck ner den i en smord och bakpappersklädd 23 cm, stor, låg, fyrkantig kakform och jämna till ytan. Grädda i 180° varm ugn i 20-25 minuter, eller tills kakan är guldgul.
 
2. Gör under tiden iordning fyllningen. Häll smör, socker, sirap och kondenserad mjölk i en kastrull och värm på svag värme tills sockret har smält. Koka upp och sjud i 6-8 minuter under oavbruten omrörning tills smeten har blivit mycket tjock. Häll den över skorpbottnen och ställ kallt i kylskåpet tills fyllningen har stelnat.
 
3. Smält chokladen och låt den svalna. Bred sedan ut den över kolatäcket. Ställ att stelna i kylskåpet. Skär skorporna i 24 bitar och servera.