Våffeldagen!

Som rubriken lyder så är det våffeldagen idag och det ska man väl fira med våfflor? Eller vad säger ni? Jag själv ska iallafall äta massor av våfflor :D
 
Här kommer lite fakta om våffeldagen:
  • Våffeldagen firas nu mera alltid den 25 mars.
  • Våffeldagen är ursprungligen samma dag som Jungfru Marie Bebådelsedag som också kallas Vårfrudagen.
  • Det sägs att våffeldagen ha kommit från ett hörfel då många trodde det hete våffeldagen och inte vårfrudagen
Tänkte dela med mig av två goda våffelrecept :)

Frasvåfflor:
 
Ingredienser:
1/4 paket jäst
4dl mjölk
4dl vetemjöl
155g smör
 
Gör så här:
Ljumma mjölken. Smula ner jästen i en bunke och slå över hälften av mjölken och rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och låt smeten jäsa i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Smält smöret, låt det svalna något och rör sedan ner det i smeten. Grädda!
 
Bananvåfflor:
Ingredienser till 1 våffla:
1 banan
1 ägg
1 nypa vaniljsocker
1 nypa salt
 
Gör så här:
Mosa bananen. Rör ner ägg, vaniljsocker och salt. Grädda smeten i ett våffeljärn. 
 
Som ni ser tycker jag om att ha frukt i olika former till mina våfflor men det finns massor av olika saker du kan äta till våfflor bland annat grädde, glass, kolasås, chokladsås, socker eller varför inte nötter.

Kommentera inlägget här :