Kokostoppar doppade i choklad!

Här får ni ännu ett tips på kokostoppar som jag verkligen tycker att ni ska testa.
Ca 20 st
Ingredienser:
50g smör
2st medelstora ägg
1dl strösocker
200g kokosflingor
150g block choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker poröst i en skål. Tilsätt kokosflingor och smör  rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar. Smält choklad medan kokostopparna svalnar. Doppa kokostopparna så att de är heltäckta och ställ på ett galler och låt stelna. Servera som godis eller till efterrätt!
 

Kommentera inlägget här :