Vaniljbullar!

Ca 14-16 bullar
Ingredienser
3 dl mjölk
150g rumstemperat smör
50g jäst
1,5 dl strösocker
0.5 tsk salt
 1 msk malen kardemumma
1 st ägg
1,2 l vetemjöl
 
En sats Vaniljkräm, recept hittar du här: http://juliasreceptobilder.blogg.se/2013/september/vaniljkram.html
 
1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm tills 37 grader. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och blanda med mjölken/smöret, strösocker, salt kardemumma och ägg.
 
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft (höj temperaturen med 20-25 grader om du inte har varmluftsugn).
 
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen och ta ut cirklar. Men hjälp av en skål tex. Lägg en klick vaniljkräm på varje cirkel. Knytt ihop till en bulle. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
 
4. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något. Gör ett håll och spruta i lite till vaniljkräm i alla bullarna. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker.
 
 
 

Kommentera inlägget här :