juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Halloncheesecake med vit choklad!

Kategori: Choklad!

Cheesecake är godare än vad man tror enligt mig. Detta var verkligen kakan som föll mig i smak. Skulle ärligt kunna äta upp den själv... :D
Ingredienser
200g digestivekex
50g smält smör
400g Philadelphia naturell original
1,5 dl strösocker
1 tsk rivet limeskal
2 st gelatinblad
200g vit choklad
2 dl grädde
150g frysta hallon
200g färska hallon
 
Gör så här
1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina. Krossa digestivekexen i smulor. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
2. Skölj limen väl och riv skalet. Vispa Philadelphia, limeskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
3. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
4. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de haltinade hallonen med de övriga ingredienserna. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 3 timmar.
 
Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.

 

 
 
 

Vaniljkräm!

Kategori: Efterrätt!

Det finns så många olika sorter av vaniljkräm men denna blev jag riktigt nöjd med. Man kan ha vaniljkräm i det mesta, allt från bullar, tårtor till någon dessert eller till frukt. Inte alls svårt eller att göra, det viktigaste är att man har koll så den inte bränns vid.
 
Ingredienser
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
 
Gör så här
Dela vaniljstången och skrapa bort kärnorna och lägg dem i en kastrull. Blanda i alla andra ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar (viktigt), tills krämen tjocknar. Låt den inte kokas, du måste ha kola på den hela tiden. Låt den svalna av innan du använder den.
 
Fungerar utmärkt att göra dagen innan och göra dubbelsatts.

 
 
 
 
 
 

26/9-13

Kategori: Dagens bild!

 
Stockholms skärgård är en av Sveriges finaste platser!

Potatisgratäng och biffar!

Kategori: Kött-/korvrätter!

Ingredienser
6-8 potatis
1 gul lök
2-5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2-3 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
3 krm koriander
3 dl riven ost
färsk persilja
oliv olja
 
Gör så här
1. Sala potatisen och skär i smala skivor. Skriva upp löken och hacka i små bitar. Rör ihop vispgrädde, mesta delen av mjölken, salt, peppar och koriander. Lägg i potatis och lök. Tryck ner potatisen så den hamnar under ytan, häll på den sista mjölken om det behövs.
 
2.Smörj antingen en stor ugnsform eller fyra små med oliv olja. Fördela gemet i de fyra formerna eller bre ut gemet i den stora for
 
men. Strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 20 minuter tills potatisgratängen fått fin färg och potatisen har blivit mjuka.
 
3. Garnera med persilja.
 
Ingredienser
400g blandfärs
5 msk ströbröd
1/2 riven gul lök
1/2 dl mjölk
1 tsk socker
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 pakt fetaost
ca 10 skivor soltorkade tomater
 
1. Blanda mjölk och ströbröd. Hacka eller riv lök och blanda ihop alla ingredienser till köttfärssmeten i en skål. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
 
2. Sätt ugnen på 175°C. Forma biffarna i storlek som ishockeybackar.
 
3. Lägg biffarna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Bryn sedan klart biffarna i smör i en stekpanna, så de får den fina färgen.
 
 
 
 

Äppelchips!

Kategori: Tips!

Enkla och goda chips till vardags och helg!
 
2-3 äppel
1 msk socker
2 msk kanel
 
Skala och dela äpplena i skivor. Strö över socker och kanel. Sätt ugnen på 200 in i ugnen i 10-20 min i 200˚C.

Cupcake biffar!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 
Biffar
800 g blandfärs
1,5 dl vatten
0.5-1 dl ströbröd
2 ägg
salt
vit peppar
paprika krydda
grillkrydda
 
Blanda vatten och ströbröd och låt stå ett tag. Under tiden kan du röra ihop färsen, äggen och kryddorna väl. Rör till sist ner vatten och ströbrödet. Värm upp stekpannan och stek biffarna tills de fått en fin yta på båda sidorna.
 
Potatismos
8-10 potatis
1-2 dl mjölk
1 ägg
salt
vit papper
aromat
koriander krydda
 
Koka upp potatisen och häll av vattnet. Blanda i mjölken, ägget och kryddorna (men inte koriandern). Vispa med elvisp för att få det bästa resultatet. Låt mosen svalna.
 
Sätt ugnen på 200 grader och lägg biffarna på en plåt. Spritsa sedan på mosen på alla biffar. Blir det mos över kan du spritsa denna mos vid sedan om. Sätt in cupcakes biffarna i ugnen i cirka 10-15 min eller tills de biffarna är genomstekta och mosen har fått en fin färg.