juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Hösten är här!

Kategori: Dagens bild!

 

Paprika köttbullar!

Kategori: Kött-/korvrätter!

Underbart goda köttbullar men en annorlunda smak!
 
Ingredienser:
1 msk salt
3 msk svart peppar
1/2 dl paprika pulver 
1 1/2 dl lök
1 1/2 dl skorpmjöl
1 msk socker
2 ägg
Lite vatten ca 1-3 msk
1 kg färs 
 
Riv löken till små bitar. Blanda ihop allt förutom färsen och låt det stå lite. Rör i färsen och se till så det blir väl blandat!
 
Testa att göra en liten köttbulle och stek den för att smaka av innan du gör resterande av köttbullarna. Oftast tar iallafall jag för lite kryddor och det smakar inget, därför är detta ett bra knep. 
Smakar det bra, rulla resterade av köttbullarna.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de rullande köttbullarna på en plåt och stå i ugnen i ca 30 min beror på storleken på köttbullarna. Rör runt under tiden. Genom att göra så här är blir de klara men får ingen yta. Det är sen bara till att frysa in och steka upp när man är sugen och du behöver bara värma eller steka till dem.
 

Nutellabollar!

Kategori: Småkakor!

 
 Som nutella älskare var bara tvungen att göra ett försök med att göra nutellabollar. Hur goda som helst blev de! 
 
Ca 10-15 st
Ingredienser:
100g smör
1/2 dl socker
1 dl nutella
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker 
4 dl havregryn 
Pärlsocker/kokos 
 
Rör smör och socker så det blir slätt. Tillsätt nutella och se till så det blir väl blandat. Avsluta med att blanda i havregryn, kakao och vaniljsocker. Låt stå i kylen 
 
 
 Se till så att havregrynen blir riktigt blandat med resterande av ingredienserna.
 
Rulla smeten till runda bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
 
 

Prinsesstårta!

Kategori: Tårtor/bakverk!

Denna tårtan gjorde jag till min kusins namngivning för några veckor sedan! Marsipan är något som är riktigt roligt att jobba med, finns ju så många saker man kan göra!
 
 
Botten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl pottismjöl
2 tsk bakpulver
 
 
Fyllning:
2 dl Hallonsylt
2 dl Hallon 
5 dl grädde
4 dl marsankräm (fuskade med pulver men självklart godare med egengjord vaniljkräm).
Marsipan
 
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker vit och pösigt. Blanda i en annan skål vetemjöl, potatsimjäl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten. Smörj och bröaen form ca 24 i diameter och häll i smeten.
3. Grädda botten i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, kolla av med en stika. Viktigt att du åter kakan svalana först i formen och sedan på ett bakplåtspapper.
4. Dela kakan i 3 lika stora bottnar. 
 
Lägg marsankräm på den understa bottnen, hallonsylt och hallon över på den mellersta bottnen och avsluta med grädde runt hella kakan när du har lagt ihop alla bottnar. 
 
Avslutar med marsipan och hitta på något roligt möster eller figurer på tårtan!