juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Morotskaka

Kategori: Sockerkaka!

 
Kaka:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 dl matolja
5 dl rivna morötter
 
Cream Cheese Frosting:
50g mjukt smör
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
 

1. Vispa strösocker och ägg poröst.
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i äggsmeten.
3. Tillsätt morötterna och oljan.
4. Lägg smeten i muffinsformar. Grädda dem i 150 grader i 50-60 minuter.
5. Medan muffinsen svalna, blanda alla ingredienser till frostningen så den blir krämig.
6. När muffinsen är helt svalan bre på frostningen.
 
 

 

Äppelpaj!

Kategori: Paj/pizza!

 Har du massor med äpple på träden? Ta vara på dem och gör något gott med dem, här har ni ett exempel!
 
Deg:
3 dl vetemjöl
120g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
3 msk socker
0,5 dl råsocker
0,5 dl ströbröd
2 tsk kanel
75g smält smör
 
1. Rör ihop vetemjöl och finfördelat smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop ett en deg. Låt degen vara i kylen medan du förbereder äpplena.
2. Gröp ur äpplet, var försiktig så äpplena inte går sönder Tillsätt de andra ingredienserna till fyllningen och rör runt.
3. Lägg tillbaka fyllningen i äpplena och täck med pajdegen.
4. Grädda äpplena i 190 grader i 20 minuter med folie. Ta sedan ut äpplena och grädda yterligare i 20 minuter.

Pirog!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 
Deg:
1,3 L vetemjöl
1,5 tsk salt
1 tskbakpulver
200g smör
3,5 dl kokande vatten
 
Köttfärs:
500g köttfärs
1/4 gullök
ca 5 champinjoner
3 msk tomatpuré
3 msk chilisås
4 msk creme fraiche
salt och peppar
 
Gör så här:
Deg:1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Blanda ner smörbitar och det kokande vattnet, rör till degen är jämn. Låt degen villa medan du förberedder köttfärsen.
 
Köttfärs: 1. Steck löken gyllenbrund och tillsätt köttfärsen. 
2. Ta bort köttet när den är genomstekt. Stek champinjonerna och tillsätt köttfärsen.
3. Rör ihop köttfärsen och champinjonerna och tillsätt de övriga ingredienserna. 
4. Sätt ugen på 225grader. 
 
5. Kavla ut degen och skär den i lagom stora bitar. Det är nu du väljer vilken form du vill ha på pirogerna, ska de vara runda eller fyrkantiga, kanske öppna eller stängda? (Jag gjorde runda och stängda).
6. Lägg lagom med köttfärs på varje degbit och lägg på bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg och grädda i ugnen på 20 minuter.
 
Servera med en stor och god sallad!