juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Favorit tårtan!

Kategori: Tårtor/bakverk!

Denna tårtan älskar både ögat och smaklökarna! 
 

Vegetarisk lasagne!

Kategori: Vegetariska rätter!

Varför inte köra lite vegetariskt en dag som denna? Denna middagen blev väldigt populär! 
 
Ingredienser:
1 zucchini
10 svampar
6 tomater
5 dl gream fraiche
500g mozzarella
3 vitlöksklyftor
1 gullök
800g krossade tomater
salt
vitpeppar
svartpeppar
lasagneplattor 
 
Skiva zucchini, svamp och tomater i skivor. Värm gream fraiche och 250g mozzarella tills osten smälter. Tillsätt vitpeppar och salt efter smak i den vita såsen. Hacka vitlök och gullök och fräs i en ny gryta, tillsätt krossade tomater och låt koka upp. 
 
Smörj en ugnssäker form med olja, börja med att lägga hälften av tomat såsen i botten av formen. Fortsätt med att lägga zucchini, svamp och tomat skivor över. Lägg lasagneplattor över och toppa med den vita såsen. Gör nu om samma sak igen, se till så att den vita såsen täcker dem sista llasagneplattorna så de inte bli hårda. Toppa med resten av den skivande mozzarellan och svartpeppar. 
 
 

Kräftor!

Kategori: Fisk/skaldjur!

Kräftans månad håller på att lida mot sitt slut och jag hoppas att ni har ätit lika många kräftor som jag har gjort i år! 
 
 
 
 
 

Fruktkompott!

Kategori: Tips!

God och enkel efterrätt som man kan variera i mängder...
 
 
5 st
Ingredienser: 
4 dl vaniljkvarg
1 dl nötchokladkvarg
1 l jordgubbar
2 mango
2 passionsfrukter


Skiva jordgubbarna och mangon i bitar. Fyll bottnarna med frukten och lägg sedan 2 matskedar vaniljkvarg på frukten. Lägg resterade av mango och jordgubbarna på och klicka en klick nötchokladkvarg ovanpå. Avsluta med lite passionsfrukt.
 
Självklart kan man ha vilken frukt man själv gillar och man kan ta den kvargen man själv tycker bäst om. 
 
 
 

Melondrink!

Kategori: Saft/sylt!

En enkel och god melondrink man kan dricka en varm sommar dag.
 
Ingredienser:
1 stor vatten melon
 
Gör ett hål i mitten av melonens sida, hållet ska vara så pass stort så du får ner visparna. Vispa dig neråt i melonen. Häll ut saften efter hand i en skål. Sila sedan bort allt fruktkött och ställ kylt innan servering.