Daimbivier!

 
Ingredienser till ca 30 små
200g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
 
150g rumsvarmt smör
1,5 d florsocker
2 dubbel daim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
150g Marabou daim
100g ljus blockchoklad
1 dubbel daim
 
Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita. Spritsa ut små klickar på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 15-25 min. Viktigt att hela tiden ha koll så de inte bränns.
 
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan. Hacka daim och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret toppig på undersidan av bottnarna. Låt så i kylen tills de har stelnat. 
 
Smält chokladen och låt den svalna lite innan du doppar biskvierna. Hacka daim till toppningen. När biskvierna har blivit chokladdoppade, doppa dem i hackad daim.
 
 

Kommentera inlägget här :