juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Jordgubbes smoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

 
Ingredienser 1glas
1 paket jordgubbar
2 dl mjölk
1 dl havregryn
2 dl naturell yoghurt
 
Mixa allt väl och servera med jordgubbar. 

Nutellatårta!

Kategori: Tårtor/bakverk!

Denna tårta är lätt att göra och du kan ha den i frysen en längre tid och är beredd på oväntat besök.

 
Ingredienser:
2 runda maräng bottnar
2 äggvitor med 1 msk socker
2 äggulor med 1 msk socker
5 dl grädde
400g (1 burk) nutella
 
Lägg en marängbotten i en form med löstagbarkant. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa sedan även äggulorna och grädden i två separata skålar och lägg i samma skål som äggvitorna. Smula ner den sista marängbottnen och rör runt väl. 
 
Värm nutellan så den blir rinnig. Varva sedan det vita skummet och nutella för att få så fint mönster som möjligt.
Låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering.
 
Servera med goda frukter. 
 
 

Våffeldagen!

Kategori: Förrätter!

Jag som resten av Sverige firar troligen våffeldagen idag! Våfflor är ju så gott, har än så länge ätit det till både frukost och lunch... får nog bli något annat till middag. Hehe!
 
Va så sugen på våfflor så glömde att fota :D
 
 
Vad har ni på era våfflor?
 
Här hittar ni recept på mina goda våfflor:
http://juliasreceptobilder.blogg.se/2015/january/frasvafflor-2.html

Friterade räkor!

Kategori: Förrätter!

 
Ingredienser:
1kg räkor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2-3 dl vatten
2 msk pressad citronsaft
1 äggvita
 
Olja till fritering
 
Se till så räkorna är tinade och skala dem om det behövs. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, tillsätt vatten, citronsaft. Vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till vit, fast skum och vänd ner i smeten.
 
Hetta upp oljan till 180 grader. Doppa räkorna i smeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera i ca 2 minuter och servera varm.
 
 
 

Piroger!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 
Deg:
1,3 L vetemjöl
1,5 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk bakpulver
200g smör
3,5 dl vatten
 
Köttfärs:
500g köttfärs
1/4 gullök
ca 5 champinjoner
3 msk tomatpuré
3 msk chilisås
4 msk creme fraiche
salt och peppar
 
Gör så här:
Deg: Blanda vetemjöl, salt, vitpeppar och bakpulver. Blanda ner smörbitar och det kokande vattnet, rör till degen är jämn. Låt degen villa medan du förberedder köttfärsen.
 
Köttfärs:
Steck löken gyllenbrund och tillsätt köttfärsen. Ta bort köttet när den är genomstekt. Stek champinjonerna och tillsätt köttfärsen. Rör ihop köttfärsen och champinjonerna och tillsätt de övriga ingredienserna. Sätt ugen på 225 grader. 
 
Kavla ut degen och skär den i lagom stora bitar. Det är nu du väljer vilken form du vill ha på pirogerna, ska de vara runda eller fyrkantiga, kanske öppna eller stängda? (Jag gjorde runda och öppna).
 
Lägg lagom med köttfärs på varje degbit och lägg på bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg och grädda i ugnen på 20 minuter.
 
 

Mix smoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

 
3 glas
Ingredienser
3 Kiwi
2 dl frysta björnbär
2 banan
1 apelsin
1 dl frysta jordgubbar
1 dl frysta hallon
4 dl naturell yoghurt
4 dl vatten
 
Blanda kiwi med 1 dl naturell yoghurt och 1 dl vatten. Häll upp i tre glas. Mixa björnbär med 1 dl naturell yoghurt och 1 dl vatten. Häll försiktigt ner i glasen med hjälp av en stor skeds baksida. Gör sedan samma sak med bananerna och apelsinen tillsammans med 1 dl naturell yoghurt och 1 dl vatten. Avsluta med jordgubbar och hallon. Blanda runt lite så det blir ett fint mönster. 
 
 

Langos!

Kategori: Förrätter!

Varför inte äta lite langos på fredag?
 
(Creme fraiche, hackad rödlök, räkor, svart rom och gräslök)
 
Ingredienser:
25g jäst
3 dl ljummet vatten (37grader)
1 riven, kokt potatis
7dl vetemjöl
1 tsk salt
 
vetemjöl 
ca 3 L olja
 
1dl olja
 
Smula jästen och rör i vattnet till jästen har löst upp sig. I en separat bunke, blanda mjöl, salt och den rivna potatisen. Vänd ner blandningen i vattnet och arbeta ihop till en slät deg. Degen kommer bli ganska lös, så tillsätt inte mer mjöl. Låt jäsa i 40 minuter.
Häll ut 1 dl mjöl på bordet och ta upp degen och dela i 16 bitar. Kavla ut så de blir runda och ca 1 cm tjocka, låt jästa i 10 minuter. 
 
Värm oljan till 180 grader och lägg försiktigt i langosen i 8 minuter. Vänd efter halva tiden så de får fin färg på båda sidorna. Lägg på papper och bre oljan över langosen när de har svalnat.
 
Vad man vill ha på langosen är friviligt men ni har tre exempel här på bilderna.
(Creme fraiche, ost, räkor och gräslök)
 
 

Friterad banan i choklad skål!

Kategori: Choklad!

Detta serverad jag till familj och pojkvän på alla hjärtans dag! Riktigt smarrigt!!
 
6 personer
Ingredienser:
250g Marabou
6 ballonger
ca 2-3L olja att fritera i
3 bananer
1/2 msk bakpulver
1 dl mjöl
1 dl iskallt vatten
sirap
 
En dag innan servering: 
Smält 200g Marabou i vattenbad, ta bort från platan och lägg i de andra 50g och rör runt tills allt ha smält. Låt svalan lite och blås upp ballongerna till halv stolek.
 
Bre ut choklad klickar på bakplåtspapper, som en fot till skålen. Doppa ballongerna i chokladen och sätt på choklad "foten". Låt stelna helt i rumstemperatur. Stick försiktigt en nål i ballongen och förvara skålarna i rumstemperatur till servering.
 
Innan servering
Värm upp oljan till 180 grader. Skiva bananerna på mitten. Blanda bakpulver och mjöl, rör snabbt ihop vattnet, doppa bananerna och lägg direkt ner i den varma oljan.
 
Lägg en kula glass i varje skål och den friterade bananen avsluta med sirap.
 

Granatäpple och mango smoothie!

Kategori: Måndags smoothie!

Äntligen fått ta på smoothie glas! Som jag har letat!!! Dessa är stora så kan ha massor av smoothie i dem.
 
 
4 smoothie 
Ingredienser
3 dl mango yoghurt 
4 dl vatten
2 dl naturell yoghurt 
1 dl apelsinjuice 
1/2 granatäpple 
 
Mixa allt väl förutom granatäpple. Ta ut kärnorna ur granatäpple och toppa smoothie med det.