Friterad banan i choklad skål!

Detta serverad jag till familj och pojkvän på alla hjärtans dag! Riktigt smarrigt!!
 
6 personer
Ingredienser:
250g Marabou
6 ballonger
ca 2-3L olja att fritera i
3 bananer
1/2 msk bakpulver
1 dl mjöl
1 dl iskallt vatten
sirap
 
En dag innan servering: 
Smält 200g Marabou i vattenbad, ta bort från platan och lägg i de andra 50g och rör runt tills allt ha smält. Låt svalan lite och blås upp ballongerna till halv stolek.
 
Bre ut choklad klickar på bakplåtspapper, som en fot till skålen. Doppa ballongerna i chokladen och sätt på choklad "foten". Låt stelna helt i rumstemperatur. Stick försiktigt en nål i ballongen och förvara skålarna i rumstemperatur till servering.
 
Innan servering
Värm upp oljan till 180 grader. Skiva bananerna på mitten. Blanda bakpulver och mjöl, rör snabbt ihop vattnet, doppa bananerna och lägg direkt ner i den varma oljan.
 
Lägg en kula glass i varje skål och den friterade bananen avsluta med sirap.
 

Kommentera inlägget här :