juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Knäckepizza!

Kategori: Paj/pizza!

 
Super god och enkel pizza! Lätt att variera toppning. 
 
Ingredienser: 
1 runt knäckebröd
1 dl tomatpuré
3 msk ketchup
2 dl riven ost
4 salami
4 ananas bitar
pizzakrydda
 
Blanda tomatpuré och ketchup och bre försiktigt ut på knäckebrödet. Lägg på riven ost, salami och ananas och avsluta med pizzakrydda. Grädda pizzan i 10-15 min på 200 grader. 
 
 

Schnitzel!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 
Ingredienser
6 schnitzlar
2 ägg
4 msk grädde
ca 4 dl mjöl
ca 4 dl ströbröd
vitpeppar
salt
smör till stekning 
 
Banka ut schnitzlarna så de blir tunna. Vispa äggen med en gaffel tills det är väl blandat. Höll i grädde och tillsätt vitpeppar och salt, rör försiktigt runt. Lägg mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. 
 
Doppa schnitzel i mjöl, ägg blandningen och tillsist ströbrödet. Värm upp rikligt med smör ca 2 msk och låt smälta på medelvärme. Lägg schnitzeln på stekpannan och grädda försiktigt på ena sidan vänd när den fått fin färg och låt den stekas även på andra sidan. 
 
Servera med god potatis, citron, grönsaker och en god sås. 
 
 

Mums bitar!

Kategori: Tips!

Ett gått och lite nyttigare godis efter träningen.
 
Ingredienser
1 banan
3 jordgubbar
4 msk jordnötssmör
4 bitar mörkchoklad (ca 50g)
 
Skiva bananen i 10 bitar och jordgubbarna på mitten. Lägg en bit banan, en klick jordnötsmör, jordgubbe och avsluta med en banan. Sätt en tändsticka i för att det inte ska hålla ihop.
 
Smält choklad i mikron i ca 1 min rör runt och sen 2 min till i mikron. Häll chokladen över de små mums bitarna.
 
 

Dammsugare!

Kategori: Småkakor!

 
Ingredienser:
100g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
5 dl smulad sockerkaka
arrakessens
300g marsipan
100g Marabou choklad
 
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Ha i kaksmulor och se till så det blir riktigt väl blandat. Tillsätt arrakessens efter smak. Jag tog ca 1 msk. Rulla degen till 1 cm tjocka längder. Kavla ut marsipanen milmeter tunn och som en rektangel. 
 
Lägg längden på marsipanen och rulla in en efter en. Skär i 4 cm breda bitar och ställ kallt. Smält chokladen och doppa den ena änden och låt stelna i kylen. Doppa sedan även den andra änden och låt stå i kylen till serveringen.
 
Dammsugarna går ut märkt att frysa.