Jordnöts kladdkaka!

 
Ingredienser:
150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 st ägg
2 dl mjöl
 
 
200g smör
2 dl jordnötssmör
2 dl saltade jordnöter
400g kondenserad mjölk
 
Smält smör till kladdkakan, tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och rör om ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Sila ner mjölet och rör om ordentligt så det inte finns några mjölklumpar. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kladdkakan ska inte vara rinnig. 
 
Under tiden kladdkakan är i ugnen smält resterade av smöret och rör ner jordnötssmör och låt allt smälta ihop. Låt kladdkakan svalna lite och häll sedan på kondenserad mjölk, lägg på jordnöter och toppa med jordnötsblandningen. Låt stå i kylen i cirka 3 timmar innan du skär upp kakan. 
 
 

Kommentera inlägget här :