Köttbullar med tomatsås

 
Ingredienser:
Köttbullar:
2 msk vatten
3 msk ströbröd
1 kg blandfärs
1 ägg
salt
vitpeppar
örtkryddor
 
Tomat sås:
2 klyftor vitlök
1/2 gullök
5 tomater
3 dl gream fraiche
1 dl tomatpuré
olja
vitpeppar
salt
 
Blanda ströbröd och vatten och låt stå och dra till sig. Rör under tiden ihop blandfärsen med ägget, salt, vitpeppar och örtkryddor efter smak. Tillsätt ströbröds blandningen och arbeta ihop. Rulla köttbullar till lagom storlek och sätt ugnen på 200 grader. Grädda köttbullarna i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 min.
 
Hacka vitlöken och gullök stek i olja. Mossa tomaterna och lägg i grytan med gream fraiche och tomatpuré. Krydda med vitpeppar och salt. Koka upp och låt det koka i ca 20 min. Sila såsen och lägg tillbaka till grytan. Stek köttbullarna tills de fått gyllenbrun färg.
 
Servera med pasta och goda grönsaker. 
 
 

Kommentera inlägget här :