Köttbricka på valborg!

Dags att fira in sommaren och vad passar inte bättre än att fira in den med gott grillat kött? Hoppas ni alla får en bra och trevlig valborg!
 
 
Ingredienser: (4 personer)
1 kg potatis
50g smör
3 dl mjölk
4 förkokta majskolvar
500g fläskfilé
500g oxfilé 
riven ost
aromat
salt
vitpeppar
svartpeppar
 
Koka potatisen klart. Gör potatismoset med hjälp av en visp tillsätt smör, mjölk, aromat, salt och peppar. Låt potatismoset svalna medans du fixar till köttet. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Bre på smör och krydda med salt på majskolvarna. Grilla köttet börja med fläskfilén då den ska vara genomstekt medan oxfilén är godare att ha lite röd. 
 
Spritsa ner potatismoset i små ugnssäkra formar och toppa med riven ost. Låt gräddas i ugnen i cirka 20 minuter tills det fått fin färg. Låt köttet vila på grillen i cirka 15 minuter för att få ett saftigt kött. Servera allt tillsammans med en god sallad.  
 
 
 
 

Korvgryta!

 
 
Ingredienser (till 2 personer)
3 kryddkorvar
1/6 purjolök
1 burk svamp
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 dl ketchup
salt
peppar
pasta
 
Skiva korven och purjolöken i bitar. Stek i olja på medelhögvärme tills det fått fin färg. Tillsätt svamp, vatten, tomatpuré och ketchup och krydda av. Låt koka upp och puttra cirka 20 minuter. Försvinner såsen går det bra att lägga i mer vatten under tiden. Koka pasta till 2 personer. Blanda pasta med såsen och servera direkt från stekpannan eller grytan. 
 
 

Kassler pasta!

 
Ingredienser: 4 personer
500g kassler
1/2 annanas
1 pkt sparris
2 pkt mozzarella
5 dl mjölk
pasta
salt
svart peppar
 
Skiva kassler och annanas i fyrkantiga bitar. Värm upp olja i en grytta och krydda med salt och svart peppar, lägg i kassler och annanas och låt stecka tills det fått fin färg. Dela sparrisen i små bitar och lägg i med moxxarella och mjölk i gryttan. Låt allt koka samman och se till så att osten smälter ordentligt. Koka upp pastan med rikligt av vatten och salt, 5 minuter innan pastan är klar ta bort och hälla av och lägg i gryttan. Rör om ordentligt så såsen täcker allt. Krydda med lite svart peppar.