Hemmagjord pasta med skaldjur!

Varför inte servera god hemmagjord pasta med skaldjur på lördag? Självklart behöver man inte göra hemmagjord pasta men kan verkligen rekommendera er att göra det ni har tid.
 
Ingredienser: 4 personer
Pasta:
200g vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
100g spenat
200g ricotta
30g parmesan
salt 
svartpeppar 
 
Sås:
2 dl vit vin
1 bit skaldjursbuljong
2 dl vatten
1 dl grädde
200g räckor
200g musslor
100g baby spenat 
 
Sikta mjölet och saltet direkt på arbetsbänken och lägg att i en hög. Lägg äggen i mitten av mjölet och vispa in äggen i mjölet med hjälp av en gaffel. Man kan alltid tillsätta lite vatten om det är svårt att arbeta in mjölet ordentligt. Arbeta ihop degen i cirka 10 minuter så den blir fast och smidig. Det ska vara små luftbubblor i degen så arbeta inte bort dem. Funkar utmärkt att låta degen villa i kylen väl in plastad om det skulle behövas.
 
Dela pastadagen i 4 bitar och kvala ut var och en för sig antingen med en vanlig kavel eller med en pastamaskin. Jag använde mig av en vanlig gavel och bakplåtspapper i mellan, funkade utmärkt med lite tålamod. Tryck ut 5 cm i diametern stora cirklar ur pastan.
 
Hacka spenaten väl och blanda med ricotta, riven parmesan, salt och peppar smaka av så du får den perfekta smaken för dig. Lägg en klick av oströran på varje pasta cirkel och gör små knyten av dem, för att det ska fästa bättre kan man pensla med lite vatten på kanten. Lägg på lite mjöl på pastan och lägg på en handduk när de är klara. 
 
Börja med såsen innan du kokar pastan då den ska vara helt nykokt när du ska börja äta. Lägg vatten, grädde och vit vin i en kastrull och koka upp med skaldjursbuljong. Lägg i musslorna och låt koka upp, krydda med salt och peppar. Koka pastan i cirka 5 minuter. Servera allt med räkor och baby spenat. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :