juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Skink- och paprikasnittar!

Kategori: Picknick!

 
20 snittar
Ingredienser
2 röda paprikor
200g skinka
200g philadelphiaost
1 paket tunnbröd 
salt
vitpeppar
 
Strimla paprika och skinka i små bitar och lägg i en skål. Rör ner philadelphiaost och krydda med salt och vitpeppar. Bre ut på tunnbröd men låt sista kanten vara utan fyllning för att lättare kunna rulla ihop. Rulla ihop och skär i bitar, blir 4-5 snittar per bröd. 
 
 

Pasta med köttbullar i tomatsås!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 
Till fyra personer
Ingredienser
1 gullök
2 stora tomater
500g köttbullar (recept finns här
spagetti för fyra personer
salt
svartpeppar
 
Hacka löken i stora bitar och stek i olja. Skiva tomaterna i klyftor och stek med löken och tillsammans med 3 dl vatten. Låt koka upp. Koka spagetti för 4 personer och stek köttbullarna så de blir gyllenbruna. Häll av vattnet från spagettin. Rör ihop sås, spagetti och köttbullarna. Krydda med salt och svartpeppar. 
 
 

Rabarbersylt!

Kategori: Saft/sylt!

 
Ingredienser
200g rabarber
1 dl strösocker
2,5 dl syltsocker
salt
 
Skölj och skiva rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber med strösocker och salt i en stor kastrull och låt koka. Rör om då och då. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt syltsocker och låt koka ytterligare 15 minuter. Ta bort från spisen och låt svalna i rumstemperatur. Häll sedan upp sylten i en burk som förvara i kylskåpet. 
 
 
 

Zucchini lasagne!

Kategori: Pasta!

En god lasagne som passar alla, stora som små!
 
 
Ingredienser
1 gullök
500g blandfärs
3 zucchini
1 burk krossade tomater
3 msk pesto
250 gram ricotta
2 paket mozzarella 
salt
svart peppar
 
Strimla löken och stek på låg värme tills det får gyllenbrun färg. Tillsätt blandfärsen och stek tills det är genomstekt. Krydda då med salt, svart peppar och krossad tomater. Låt koka upp under omrörning. Skiva
zucchini tunna strimlor och stek på låg värme, cirka 1 minut på varje sida. Rör ihop pesto och ricotta i en bunke. 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smör en ugnssäker form med smör, lägg ett lager med hälften köttfärs, sen zucchini och tillsist ricotta röran. Gör ett till lager med resten och avsluta med skivad mozzarella och svartpeppar på toppen. Låt grädda i ugnen i 30 minuter.
 
 
 

Rababersaft!

Kategori: Saft/sylt!

Hur gott hade det inte varit med ett kallt glas hemmagjordsaft?
 
 
Ingredienser
1 kg rabarber
2 liter vatten
2 st lime
1 tsk salt
4,5 dl strösocker
 
Skölj och skiva rabarbern i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med 1,5 liter vatten. Låt koka i 20 minuter. Rör sedan om så att rabarbern löser sig i vattnet. Sila bort rabarbern. Tillsätt saften från 2 lime, salt och socker i rabarbersaften och koka upp igen tills socker har löst sig.
 
Låt saften svalna i kastrullen under natten. Tillsätt sedan 0,5 liter vatten och häll upp i flaska. Servera väll kyld!
 
 

Kroppkakor!

Kategori: Tillbehör!

 
4 personer
Ingredienser
700g potatis
2 dl vetemjöl
3 ägg
50g smör
500g bacon
1 gullök
400g rimmat sidfläsk, i skivor
lingon
smör
salt
peppar
 
Skala och koka potatisen tills det går lätt att pressa. Pressa dem och låt svalan, rör sedan ner potatismjölet, ägg, smör och krydda med salt och peppar. Se till så smöret smälter. Arbeta ihop till en hanterbar deg. Klipp baconet i bitar och hacka löken fint. Stek ihop på medelhögvärme.
 
Koka upp 3 liter saltat vatten. Gör som bollar av degen cirka 2-3 cm i diametern. Gör ett litet håll i bollen och tillsätt bacon och lök röran. Återslut bollen och lägg i det kokande vattnet i 5 minuter eller tills de flyter upp till vattenytan.
 
Stek fläsket i en stekpanna tills det fått fin gyllenbrun färg. Smält smör i en kastrull tillservering. 
Servera med fläsk, lingon och smält smör.
 
 

Lemonad!

Kategori: Måndags smoothie!

Gott att svalka sig med en varm sommardag!
 
 
Ingredienser
2 citroner
1,5 liter vatten
1 dl socker
 
Koka upp vatten och socker tills sockret har smält bort. Tillsätt citronsaften från de två citronerna och låt stå i 24 timmar. Häll upp i en kana och servera svald. 
 
 

Buffé tips!

Kategori: Tips!

Här kommer lite tips på en sommarbuffé som passar både stora och små. Det mesta är lätt att göra och krävs inget recept på utan endast att titta på bilderna och leka med din egen fantasi. Men receptet på potatissalladen jag brukar göra hittar ni här.
 
 
Gravad lax bredda med mjukost.
 
Minihamburgare med, gurka, sallad, lök och dressing.
 
Kall fläskfilé med soltorkade tomater och fetaost.
 
Bacon inlindad sparris.
 
Prinskorvar inlindade i smördeg. 
 
Ägghalvor.
 
Mozzarella och tomater.