Kroppkakor!

 
4 personer
Ingredienser
700g potatis
2 dl vetemjöl
3 ägg
50g smör
500g bacon
1 gullök
400g rimmat sidfläsk, i skivor
lingon
smör
salt
peppar
 
Skala och koka potatisen tills det går lätt att pressa. Pressa dem och låt svalan, rör sedan ner potatismjölet, ägg, smör och krydda med salt och peppar. Se till så smöret smälter. Arbeta ihop till en hanterbar deg. Klipp baconet i bitar och hacka löken fint. Stek ihop på medelhögvärme.
 
Koka upp 3 liter saltat vatten. Gör som bollar av degen cirka 2-3 cm i diametern. Gör ett litet håll i bollen och tillsätt bacon och lök röran. Återslut bollen och lägg i det kokande vattnet i 5 minuter eller tills de flyter upp till vattenytan.
 
Stek fläsket i en stekpanna tills det fått fin gyllenbrun färg. Smält smör i en kastrull tillservering. 
Servera med fläsk, lingon och smält smör.
 
 

Kommentera inlägget här :