juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Thaigryta!

Kategori: Kött-/korvrätter!

 
Ingredienser 
1 kg kycklingfilé
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 gul lök
1 huvud broccoli
1 paket haricovert
1 kycklingfond
3 dl cashewnötter
1/2 dl soja
2 msk svampsoja
salt 
svartpeppar
 
Strimla kycklingen i bitar och stek på medelhögvärme. Strimla paprika, purjolök, gul lök, broccoli, haricovert och tillsätt i grytan med 1 liter vatten. Låt koka upp och tillsätt kycklingfond, cahewnötter och soja. Behövs det mer vatten går det utmärkt att tillsätta efterhand. Smaksätt med salt och svartpeppar innan servering. Servera med ris. 
 
 

Potatissallad!

Kategori: Tillbehör!

Varför inte göra en god potatissallad på nypotatis till imon? Den är enkel och passa alla!
 
 
4-5 personer
Ingredienser
1 kg nypotatis
2 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 lök
gräslök
dill
salt
vitpeppar
 
Skölj och skrubba nypotatisen. Koka potatisen och låt svalna innan du skär den i bitar. Rör ihop gräddfil, crème fraiche och majonnäs. Hacka lök, gräslök och dill som blandas i. Krydda med salt och peppar. Lägg i potatisen och rör om försiktigt. 
 
 
 
 
 
 

Midsommarkrans!

Kategori: Tips!

Nu är midsommar snart här! En midsommarkrans är ju ett måste en dag som denna! Här får ni lite tips om hur ni kan knyta er midsommarkrans.
 
Du behöver
3-6 olika blommor, helst olika färger och former
Murgröna
Ormbunke
2-3 stycken tjocka ståltrådar (beror stoleken på huvudet)
Tun stråltråd 
 
Ta den tjocka stråltråden och snurra ihop till en lång.
 
 
Klä stången med murgröna. Detta gör att kransen blir grön och fin men även att du inte behöver lika många blommor. 
 
 
Klipp av blommorna så de blir cirka 10 cm långa. Sätt ihop blommorna tre och tre. Ta en tun stråltråd och snurra runt blommorna så de sitter ihop.
 
 
Fäst blommorna på den tjocka stråltråden med hjälp av att snurra tun stråltråd runt blommorna. 
 
 
Fortsätt på samma sätt och se till att de sitter tillräckligt tät så det blir en fin och tät krans. Variera blommorna så det blir jämt med färgerna över hela. Med hjälp av att ha lite längre ståltråd när du snurra fast blommorna blir krans mer hållbar och blommorna ramlar inte av lika lätt.
 
 
När du har fått rätt längd på kransen fäster du ihop den med hjälp av att snurra ihop den tjocka ståltråden och därefter med lite tun ståltråd. Se till så den verkligen sitter ihop och inte lossnar. 
 
 
Spruta kransen med vatten och lägg in i kylskåpet tills det är dags att använda den vid dansen. Viktigt är att gärna kransen samma dag annars dör blommorna.
 
 
 
 
 
 

Vaniljpannacotta!

Kategori: Efterrätt!

Här kommer tips på en god efterrätt till midsommar som går utmärkt att göra några dagar innan!
 
Antal portioner 4 stycken
 
Ingredienser
1,5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0,5 dl rörsocker
2 st gelatinblad
1,5 dl turiks yoghurt
100g jordgubbar
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädde, rörsocker och vaniljstång under ständig omrörning. Ta bort från platan. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i grädden, rör om så att det smälter. Lyft ur vaniljstången och rensa ur fröna genom att dela stången på längden och skrapa med hjälp av en sked. Lägg fröna i grädden, rör om och låt svalna. Fördela gräddblandningen i 4 glas och ställ in i kylen, i minst 2 timmar. Lägg på jordgubbarna innan servering. 
 
 
 

Himmelsk kyckling!

Kategori: Kyckling!

Supergod kyckling som jag fick smaka på! Alla kyckling älskare bör testa detta!
 
 
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 kyckling buljong
5 dl matlagningsgrädde
1 burk chille créme fraiche
1 paket cocktailtomater
1 röd paprika
10 stycken svampar
2 msk soja
salt
vitpeppar
citronpeppar
ris till fyra personer
 
Smörj en ugnssäker form med olja/smör. Lägg i kycklingfiléerna, krydda med citronpeppar och smula över buljongen. Blanda matlagningsgrädde, créme fraiche i en separat bunke, krydda med salt och vitpeppar. 
 
Skiva tomater, paprika och svamp i bitar och lägg i formen med kycklingen. Häll över såsen och se till så den täcker, annars tillsätt mer grädde. Grädda i ugnen på 200 grader fram tills kycklingen har fått en temp på 73 grader.
 
Servera med ris och en grönsallad. 
 
 
 
 
 
 

Pasta carbonara!

Kategori: Pasta!

God och enkel rätt som passar till många olika tillfällen!
 
Ingredienser (4 portioner) 
400g spaghetti
200g bacon
1/2 gul lök
3 ägg
0,5 dl grädde
150g ost
salt
svartpeppar
 
Koka upp vatten och rikligt med salt, tillsätt spaghetti och låt koka i 2 minuter mindre än vad det står på förpackningen. 
 
Skiva baconen och lök i bitar och stek upp på medelhög värme. Vispa ihop ägg, grädde med hjälp av en handvisp. Blanda ihop bacon, lök och spaghetti ordentligt. Tillsätt äggblandningen och rör om snabbt. Krydda med salt och svartpeppar.