Biff Rydberg!

Biff Rydberg är en variant av pyttipanna men lyxigare som man ändå lätt kan laga till hemma antingen till vardagen eller till helgen. Biff Rydberg är enligt mig en svensk klassiker som vi alla borde testa att tillaga någon gång. 
 
 
 
Ingredienser: (4 portioner)
8 potatisar
700g oxfilé
2 gullök
4 ägg
persilja
salt 
peppar
 
Stek löken på låg värme i lite smör, ju längre du steker löken ju godare blir det så höj inte värmen för att du vill att det ska gå fortare. Du kan låta löken stek under tiden du tillagar resten av middagen. Skala potatisen och skär i fina tärningar, lägg i en kastrull med kalt vatten och låt stå i ca 10 minuter innan du häller av vattnet. Hetta upp smör och krydda potatisen med salt och peppar och stek försiktigt på låg värme så du inte gör mos av allt. Skiva oxfilén i lika stora tärningar som potatisen, krydda med salt och peppar å stek i smör tills det får fin färg och yta. 
 
Servera med rått ägg eller kanske stekt beroende vad som passar dig bäst, men varför inte båda som jag tog! Toppa middagen med lite persilja. 
 
 

Kommentera inlägget här :