Biscotti med hallon!

Varför inte göra några goda sommarskorpor? 
 
 
Ingredienser
100g smör
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 ägg
100g hallon, frysta (fungerar bra med blåbär också)
 
Rör ihop smör och farinsocker. Blanda bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl och rör ner i smöret. Tillsätt de båda äggen under snabb omrörning. Dela degen i två delar, smula ner hälften av hallonen i varje deghalva och arbeta ihop degen snabbt. Rulla ut degen till två längder och grädda på plåt i 20 minuter på 225 grader.
 
Ta ut längderna och sänk tempen till 175 grader. Skär längderna i sneda bitar, 3 cm breda. Lägg skorporna med snittytan uppåt på plåten. Grädda skorporna i 15 minuter, ta ut och vänd till den andra snittyttan uppåt och grädda ytterligare 15 minuter. Låt svalna. 
 

Midsommar!

Nu närmar sig midsommar, därför tänkte jag ge er lite tips på både mat, efterrätt och självklart hur ni ska fixa er midsommarkrans.
 
HÄR kan ni läsa hur ni gör en egen midsommarkrans.
 
Varför inte ha lite hemmagjord rabarbersaft till dansen runt midsommarstången? Recept hittar ni HÄR.
 
Goda choklad- och blåbärsmuffins som passar perfekt efter dansen! Receptet hittar ni HÄR.
 
God snitta som ni kan ha som tilltugg eller komplettera buffén med, recept hittar ni HÄR.
 
En god chokladtårta som passa bra efter sillen. Denna chokladtårta är super god med sommarens jordgubbar och HÄR hittar ni receptet.
 
Trevlig midsommar!

Äggfri rabarberkladdkaka!

Nu är snart sommaren här på riktig och varför inte fira skolavslutningen, studenten, examen eller bara att det är fredag med en god somrig kladdkaka?
 
 
Ingredienser
100 g vitchoklad
100 g smör
2 dl socker
150g vanilj kesella
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt 
50 g rabarber 
kokos
 
Smält vitchoklad och smör i ett vattenbad, och vispa socker och kesella i cirka 5 minuter.  Blanda vitchoklad och smör blandningen med kesellan. Rör ihop de torra ingredienserna  i en sparat bunke och vänd försiktigt ner i kesellan. Smöra en form med smör och kokos. Häll ner smeten i formen och tillsätt bitar av skivad rabarber. 
 
Grädda kladdkakan på 200 grader i 20 minuter.