4 portioner
2 gelantinblad
2 dl grädde
2 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 lime
1 dl gräddfil
2 dl färska jordgubbar
50g mörk choklad
Hackad mandel
Rivet skal av 1 lime
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med honung och vanilj. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. smält gelatinbladen i gräddblandningen. Riv limeskalet och rör ner det tillsammans med gäddfilen. Häll gräddblandningen i dessertglas och ställ i kylen i minst 2 timmar. Skiva jordgubbar och fördela dem på fyra små tallrikar. Ta fram pannacottan några minuter innan servering eller skölj glasen under varmt vatten och stjälp upp pannacottan på de skivade jordgubbarna. Smält choklad i ett vattenbad. Toppa pannacottan med smält choklad, hackad mandel och rivet limskal. Servera direkt.
Ett recept som jag har tagit ur en GI bok. Men kan lova att alla kommer att uppskatta efterätten även om man aldrig har ätit GI :)