Vit chokladtryffel!

 

Ca 15 stycken.

½ dl vispgrädde

50g smör

½ dl mascarpone

150g vit choklad

1 dl florsocker

Rivet skal från 1 apelsin eller ½ dl fint hackade pistagenötter

Ytterligare 150g vit choklad

 

Koka upp grädde, smör och mascarpone i en lite kastrull. Rör ner choklad och florsocker och smaksätt med apelsin eller pistagenötter. Jag valde apelsin då det ger en smack av jul.

Häll upp smeten i en skål och låt den svalna. Sätt in i kylskåpet i ca 2 timmar.

Ta smeten med en sked och rulla mellan händerna till jämna bollar. Ställ dem att torka i rumstemperatur i ca 1 timme. 

Smält resten av den vita chokladen i vattenbad. Låt choklad svalna och rör om ordentligt.

Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller tandpetare. Se till att de täcks helt med choklad. Låt dem rinna av och lägg upp dem på ett galler eller bakplåtspapper. Låt tryfflarna stelna innan du lägger dem i en burk med lock.

Förvara dem i kylskåpet. 

Kommentera inlägget här :