Trillingnöt!

Det här är en pralinklassiker som är väldigt god i all sin enkelhet.
Ca 35 stycken
Ca 1 1/2 dl hasselnötter
200g ljus choklad eller mörkchoklad
 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i en långpanna och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått färg. Låt nötterna svalna lite och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål.

2. Smält chokladen i vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda ordentligt. Lägg chokladnötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet i 20 minuter. Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.

3. Skeda lite av chokladen i en lite plastpåse för dekorering och doppa trillingnötterna i resten av chokladen med hjälp av en gaffel. Låt dem droppa av ordentligt och lägg dem på bakplåtspapper igen. Låt dem stelna helt.

4. Doppa påsen med choklad i varmt vatten så den blir flytande och klipp av ett hörn av påsen. Spritsa chokladen över de stelnade pralinerna. Låt stelna igen.

Förvara dem svalt eller i kylskåp.

 
 
 

Kommentera inlägget här :