Jordgubbskladdkaka med hemmagjord vaniljglass!

Glass för glassmaskin:

3,5 dl standardmjölk

1,7 dl socker

En nypa salt

2,5 dl ”half and half” (hälften mjölk, hälften grädde)

1,25 dl vispgrädde

1 tsk vaniljextrakt

 

Blanda mjölk, socker och salt. Rör om med en ballongvisp tills sockret har östs upp. Häll i ”half and half”, vispgrädde och vaniljunder omrörning. Häll i glassmaskinen och låten den arbeta i ca 40 minuter. Häll den i en skål och frys ner glassen.

 

Jordgubbskladdkaka:

200 g smör

200 g Marabou jordgubb

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

(ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)

 

Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.

Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret och ev kakao. Rör smeten slät.

Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175°. Ta ut och låt kallna (eller ät direkt med sked)

Servera gärna med lite lättvispad vaniljgrädde.

Hoppas att det ska smaka!!

Kommentera inlägget här :