Kärleksmums/snoddas!

Ugnstemp 175°C, varmluft 175°C

150g margarin eller smör

2 ägg

3 dl socker

2 tsk vanillinsocker

1 msk siktad kakao

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 ½ dl mjölk

Glasyr:

75g margarin eller smör

1-2 msk kallt kaffe

1 msk siktad kakao

2 tsk vanillinsocker

3 ½ dl florsocker

Garnering:

Kokosflingor

 

1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.

2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. Gädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.

3. Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

 

En klassiker!

Kommentera inlägget här :