Första gången jag gjorde de här, men kan inte säga något annat än att jag älskar dessa kakor!
Ingredienser:
Kladdkaka:
250g smält smör
6 dl socker
2dl kakao
4 tsk vaniljsocker
4 st ägg
4 dl mjöl
Kokos
Kokos garnering:
50g smör eller margarin
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 påse (200g) kokosflingor.
Gör så här:
Kladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och strö över kokos och häll i chokladsmeten. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
Kokos garnering:
1. Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.
2. Bred ut smeten över kladdkakan.
3. Ställ in i ugnen igen i ca 10 minuter och där efter låter du kakan svalna innan du skär kakorna i lagom stora bitar.