Kokoskaka med kladdkakebotten!

Första gången jag gjorde de här, men kan inte säga något annat än att jag älskar dessa kakor!

Ingredienser:

Kladdkaka:

250g smält smör

6 dl socker

2dl kakao

4 tsk vaniljsocker

4 st ägg

4 dl mjöl

Kokos

 

Kokos garnering:

50g smör eller margarin

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 påse (200g) kokosflingor.

 

Gör så här:

Kladdkaka:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.

2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och strö över kokos och häll i chokladsmeten. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

 

Kokos garnering:

1. Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.

2. Bred ut smeten över kladdkakan.

3. Ställ in i ugnen igen i ca 10 minuter och där efter låter du kakan svalna innan du skär kakorna i lagom stora bitar. 

Kommentera inlägget här :