Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime!

Någon som inte vet vad de ska servera för efterrätt imorgon? Då har jag ett litet tips. En grymt god glassbomb som jag själv har gjort i år.
 
 
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
3 äggulor
5 dl mangosorbet
1 ananas
1/2 dl rårörssocker
2 passionsfrukter
1 lime
1 ask physalis
1 kruka mynta
 
Gör så här
1. Vispa grädden. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen. Vispa vaniljkornen, vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner grädden.
 
2. Häll hälften av vaniljsmeten i en rundbottnad bunke, låt den frysa i ca 1 timme. Fyll sorbet i den lösa vaniljsmeten i mitten av bunken och häll på resten av vaniljsmeten ovanpå sorbeten. Frys minst i 6 timmar (helst över natten).
 
3. Skala och ta bort rotstocken ur ananasen, skär den i små tärningar. Blanda tärningarna med rårrörsocker och delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt med pressad limejuice.
 
4. Ta fram glassbomben ca 10 minuter innan servering. Vält upp bomben på ett kallt fat. Skeda över frukten, garnera med physalis och myntablad.
 

Juldukning!

Årets juldukning är klar! 
 
Jag önskar er alla en riktigt fin och underbar jul!
 
 

Snickers!

 
Ingredienser:
1 burk jordnöttsmör
2 dl sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dö kokos
10 dö kellogs special
Ljus choklad
 
Gör så här:
1. Smält smöret i stor kastrull, blanda i resten. Lägg i en form med liten kant.
 
2. Smält blockchokladen och häll över. Stelna i kylskåp och dela i bitar.