Lakrits kolor!

 
Ingredienser:
1 1/2 dl turisk peppar karameller
3 dl mörk muscovadosocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50g smör
flingsalt
 
Gör så här:
1. Lägg karamellerna i en mortel och mall till karamellpulver. Spara cirka 1/2 dl till att toppa kolan med.
 
2. Smör, socker, grädde och sirap häller du i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp till 120-122 grader eller tills kolan klarar av kulprovet.
 
3. När kolan är klar tar du bort kastrullen från plattan och rör ner 1 dl av lakritspulvret till allt smälter samman. Häll lakritssmeten i en bakplåtspapperskläddform (cirka 15*30).
 
4. Strö över resten av lakritspulvet och lite flingsalt. När kolan har stelnat skär du upp den i lagom stora portionsbitar.
 
Detta recept är tagit från http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/ som enligt mig är en väldigt duktig bloggerska. Kolla gärna in hennes blogg, väldigt många fina och goda recept. 
 
 
 

Kommentera inlägget här :