ca 30 stänger
Tid: ca 50 min
2dl hasselnötter
150g smör
2 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl kakao
2 krm salt
2 3/4 dl vetemjöl
100g hackad mörk choklad
Glasyr:
125g nougat
25g mörk choklad
1. Rosta nötterna mitt i ugnen i 200° ett par minuter tills skalen börjar lossna och nötterna fått lite färg. Låt svalna. Rör smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda kakao med salt och vetemjöl och sikta ner. Rör om och tillsätt hasselnötter och hackad mörk choklad.
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, cirka 24x24 cm. Vik bakpapperet och fäst ev med häftklammer till rätt storlek.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° cirka 12 minuter tills smeten stannat med fortfarande är kladdig. Låt kallna.
5. Smält nougaten och den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad och bred blandningen över kakan. Låt stelna och skär i stänger.