Chokladkolaskorpor!

24 st
Ingredienser
115g smör, samt extra att smörja formen med
knappt 2 dl vetemjöl
knappt 1 dl råströsocker
 
Fyllning och täcke
175g smör
knappt 1 3/4 dl råströsocker
3 msk vit baksirap
400g kondenserad mjölk på burk
200g choklad, bruten i bitar
 
Tillagning
1. Häll smör, mjöl och socker i en matberedare och kör tills blandningen börjar samla sig. Tryck ner den i en smord och bakpappersklädd 23 cm, stor, låg, fyrkantig kakform och jämna till ytan. Grädda i 180° varm ugn i 20-25 minuter, eller tills kakan är guldgul.
 
2. Gör under tiden iordning fyllningen. Häll smör, socker, sirap och kondenserad mjölk i en kastrull och värm på svag värme tills sockret har smält. Koka upp och sjud i 6-8 minuter under oavbruten omrörning tills smeten har blivit mycket tjock. Häll den över skorpbottnen och ställ kallt i kylskåpet tills fyllningen har stelnat.
 
3. Smält chokladen och låt den svalna. Bred sedan ut den över kolatäcket. Ställ att stelna i kylskåpet. Skär skorporna i 24 bitar och servera.
 
 

Kommentera inlägget här :