After Eight cupcakes!

Ingredienser:
3 st ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe (om man vill)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk choklad
24 bitar After Eight
 
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe, och blanda det med äggsmeten. 
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vänd ner den smälta chokladen i smeten.
4. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt After Eight i bitar och tryck ner några i varje cupcake.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. 
 
Chokladfrostning:
60g smör
5 dl florsocker
några droppar pepparmintarom
100g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
kakao efter behov
 
Rör ihop allt till en jämn och fin smet. Spritsa sedan på frosting på de svalna muffinsen och toppa med något gott.

Kommentera inlägget här :