Chokladbiskvier!

Ca 30st
Ugnstemp: 170°C
 
Ingredienser:
1 1/2 dl (100g) sötmandel
1 1/2 dl socker
1-2 äggvitor
eller 150g mandelmassa
1/2 äggvita
Fyllning:
2dl Marsánkräm
150g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering:
200g blockchoklad
25g kokosfett eller 1 msk olja
 
Gör så här:
1. Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret. Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen. Eller rör riven mandelmassa smidig med äggvita. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor.
2. Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
3. Gör Marsánkrämen. Rör matfettt mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av marsánkrämen. Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver. Rör tills smörkrämen är smidig. Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt. 
4. Smält blockchokladen med fettet. Låt detta kallna något. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den. Ställ kakorna kallt.
 
 

Kommentera inlägget här :