juliasreceptobilder

Matbloggstoppen recipes

Flygande Jacob!

Kategori: Kyckling!

Tog och gjorde en god och enkel maträtt till min familj förra året. Flygande Jacob blev det! Det första receptet på Flygande Jacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet Flygande Jacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt.
Ingredienser:
1kg kycklingfilé
140g bacon
3 st bananer
2dl chilisås
5dl vispgrädde
1,5dl jordnötter
 
Gör så här:
1. Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpannan och stek kyckling- och baconbitar på medelhög värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpanna (se till så att kycklingen bler stekt och inte kokot).
2. Lägg över kyckling- och baconbitar i en hufsat stor ugnsform. Skriva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
3. Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter. Garinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter.
Servera med kokot ris och sallad.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: