Smörinbakad fläskfilé, Hasselbackspotatis

Smörinbakad fläskfilé
Ingredienser:
smördegs plattor
mjuk örtost
fläskfilé
 
1. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. När smöret har tystnat ska fläskfilén i. Stek köttet så att det blir gyllenbrunt och genomstekt.
2. Låt svalna lite, gör sendan en skåra i fläskfilén och lägg i osten i skåran.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta ut smördegem och halvtina. Kavla ut den ganska tunt och lägg på köttet.
4. Sätt i rullen i ugnen och låt steka tills den fått färg. 
 
Hasselbackspotatis
Ingredienser:
10 potatisar av fast sort
25g smör
1 tsk salt
1 msk finsiktat ströbröd
 
1. Värm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten. Ett knep är att lägga potatisen i en träsked och skiva på samma sätt.
2. Placera potatisen i en ugnssäler form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl. Baka dem i ugnen i 20 minuter.
3. Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 15 minuter. Pensla med smör då och då.

Servera med sallad och bearnaisesås.

En mycket god lördags måltid som uppskattas av alla! Tycker verkligen ni ska ta och testa detta!

Kommentera inlägget här :