Halloween kladdkemuffins!

 
Ca 10-12 st
Kladdkaka:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
1 tsk salt
 
Glasyr:
200g vit choklad
100g ljus choklad
2 dl grädde
100g smör 
1/2 packet kladdkake ballerina
 
Degoration:
Florsocker
Fysalis
 
Gör så här kladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret så det hinner svalan lite. 
2. Blanda kakao, vaniljsocker och socker. Rör i smöret och tillsätt äggen. Rör runt efter varje ägg. Sikta tillslut i mjölet. 
3. Häll smeten i muffinsformar och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kladdkakan stelnar lite när de är i kylen så låt dem vara riktigt kladdiga när du tar ut dem. Låt svalan och gör glasyren under tiden. 
 
Gör så här glasyr:
1. Värm upp grädde tills den börja koka. Rör hela tiden så det inte brännsvid. 
2. Hacka vit och ljus choklad fint och rör ner i den varma grädden. Tillsätt smöret i bitar och rör tills alt är en slät smet.  
3. Hacka kladdkake ballerina och strö ut på kladdkakorna och blanda även i lite i glasyren.
4. Häll glasyren över muffinsen. Låt muffinsen svalan tills glasyren har stelnat ca 3 timmar.
5. Dekorerar dem innan servering. 
 
 

Kommentera inlägget här :