Ca 10-12 st
Kladdkaka:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
1 tsk salt
Glasyr:
200g vit choklad
100g ljus choklad
2 dl grädde
100g smör
1/2 packet kladdkake ballerina
Degoration:
Florsocker
Fysalis
Gör så här kladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret så det hinner svalan lite.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret så det hinner svalan lite.
2. Blanda kakao, vaniljsocker och socker. Rör i smöret och tillsätt äggen. Rör runt efter varje ägg. Sikta tillslut i mjölet.
3. Häll smeten i muffinsformar och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kladdkakan stelnar lite när de är i kylen så låt dem vara riktigt kladdiga när du tar ut dem. Låt svalan och gör glasyren under tiden.
Gör så här glasyr:
1. Värm upp grädde tills den börja koka. Rör hela tiden så det inte brännsvid.
2. Hacka vit och ljus choklad fint och rör ner i den varma grädden. Tillsätt smöret i bitar och rör tills alt är en slät smet.
3. Hacka kladdkake ballerina och strö ut på kladdkakorna och blanda även i lite i glasyren.
4. Häll glasyren över muffinsen. Låt muffinsen svalan tills glasyren har stelnat ca 3 timmar.
5. Dekorerar dem innan servering.