Kebab!

Testade att göra egen kebab och det kommer att göras om här hemma! Extremt lätt att fyrsa ner i bitar och bara att ta upp när man är sugen.
 
 
Ingredienser:
ca 800g nötfärs
ca 500g blandfärs
1.5 msk spiskummin
1.5 msk lökpulver
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk grovmalen
0,5 msk svartpeppar
0,5 msk salt
2 msk fond(kyckling eller kalv)
1 ägg

1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.

2. Forma köttfärsen till en jämn rulle ca 7 cm diameter utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut. 3. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3 timmar.

4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en 1 timme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv. Frys in om du inte ska äta idag.

Servera kebaben med din egen kebabsås 

 
Ingredienser
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk chilisås
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk italiensk salladskrydda
ev. 1 vitlöksklyfta
1/2 tsk kebabkrydda
 

Pressa vitlöksklyftan och blanda allt väl till en sås och låt stå kallt till servering. 
 

Kommentera inlägget här :